Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije poštivao zakon

Protjeran iz grada zbog skitanja: Sud u Osijeku zabranio muškarcu (62) pristup gradu na šest mjeseci

Skitnica (Foto/Arhiva: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)
Skitnica (Foto/Arhiva: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)
Zbog narušavanja javnog reda i mira osuđena je skitnica iz okolice Osijeka. Prekršajni sud u Osijeku je 62-godišnjaku zbog toga zabranio pristup gradu Osijeku na 6 mjeseci. Inače, okrivljeni je prije dvije godine dao otkaz, a nije se javio centru za prihvat beskućnika Dom Sveti Vinko u Osijeku.

Zbog skitnje po najvećem slavonskom gradu Miodrag Pavošević završio je na sudu. ''Policijski službenici PU osječko-baranjske u poslijepodnevnim satima 5. veljače 2019. godine na prostoru Željezničkog kolodvora u Osijeku, prilikom činjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, postupali prema 62-godišnjem hrvatskom državljaninu'', priopćili su iz policijske uprave osječko-baranjske.

A potom su nadležnom Općinskom sudu podnijeli prijedlog na temelju kojeg je sud presudio da je Miodrag kriv:

a) Od mjeseca kolovoza nema mjesta stanovanja, temeljem vlastite izjave odaje se skitnji u Gradu Osijeku, najčešće u alkoholoziranom stanju ne držeći do osobne higijene, spava u čekaonicama Autobusnog i Željezničkog kolodvora(...)

b) Zatečen je kako na parkiralištu ispred zgrade željezničkog kolodvora vrši malu nuždu, te na taj način omalovažava moralne osjećaje građana

c) Kod sebe nema osobnu iskaznicu, niti bilo koji drugi dokument

Za navedene prekršaje izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od sedam dana te novčana kazna od 980 kuna, ali i zabranjen pristup ulasku u Grad Osijek šest mjeseci.

Inače, okrivljeni je krajem 2017. dao otkaz, živio je u izvanbračnoj zajednici, a zbog svakodnevnomg sukobljavanja s majkom žene s kojom je živio napustio ju je i otišao na ulicu. No, kratko jer su mu policijski službenici stali na put.

''Možda je to u redu. Inače bi se njih i više takvih našlo po ulici. Na neki način to treba sankcionirati'', rekao je Igor iz Osijeka.

Ali nisu svi Osječani istog mišljenja. ''Žalosno je što uopće ima ljudi koji su ostali bez doma, što moraju na takav način provoditi život, pogotovo u tim godinama. Ja sam tih godina, ne mogu se zamisliti da ostanem na ulici, bez mjesta za život. Pogotovo da me još na takav način netko ponizi, osudi'', kaže Ivica iz Osijeka.

Okrivljeni je priznao krivnju, ali zakon je zakon i treba ga poštovati.

Aktualno Treći prosvjed učenika za klimu: ''Zahtijevamo proglašenje ekološke krize, vrijeme je da se nešto učini" Prosvjed za klimu (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjed za klimu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed učenika za klimu (Dnevnik.hr) Prosvjed učenika za klimu (Dnevnik.hr) Prosvjed za klimu (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjed za klimu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed za klimu (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjed za klimu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed za klimu (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjed za klimu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +5 Prosvjed za klimu (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Treći prosvjed učenika za klimu: ''Zahtijevamo proglašenje ekološke krize, vrijeme je da se nešto učini" 1/11 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene