Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Birokracija i poduzetništvo

Zbog nestanka struje uništeni im proizvodi, a HEP im odgovorio: Trošite premalo struje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Da i mi odemo u predstečajnu nagodbu i otpišemo dugove prema dobavljačima? Sram me i pomisliti na to', kaže Ivan Bračić.

Ivan Bračić, savjetnik Uprave u PIP-u, jedne od najvećih pčelarskih tvrtki u Hrvatskoj otvorenim se pismom obratio javnosti, kako je napisao, iz očaja.

Pročitajte i ovo Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca" Ilustracija od 9 do 13 sati Bez struje u petak u Zagrebu gotovo 90 ulica, pogledajte je li među njima i vaša

Naime, kao poduzetnik se pita treba li i on otići u predstečajnu nagodbu i tako riješiti svoje probleme?

'Teškoće s nesređenim tržištem (siva zona), zaštita vjerovnika nikako - u predstečajnoj nagodbi država od nas proizvođača uzme i dade trgovcima (Vitana d.o.o. Zg i Kerum iz Splita) nitko me ni ne pita. Je li to poruka da i mi idemo u predstečajnu nagodbu i da otpišemo dugove prema korektnim dobavljačima? Ne, to ne bi htio, sram me i pomisliti na to', piše Bračić.

Poduzetnici, sindikati i analitičari složni: 'Vlada ne podnosi kritiku, a svaki dijalog im je monolog'

Zatim navodi primjer kako su mu u jednom danu uništeni proizvodi zbog nestanka struje, a od HEP-a mu je stigao nonšalantni odgovor da ne troši dovoljno, pa im se ne isplati ulagati u stabiliziranje napajanja strujom cijeli pisarovinski kraj.

'Pišem nesređeno, naravno, i onda dođem u proizvodnju, u trajanju od dva sata dva puta po 2 sekunde nestane električnog napajanja – struje, uništeni proizvodi, čišćenje strojeva i prostora i to se događa po par puta tjedno, u 21. stoljeću. Svi ljubazni i Grčić i Šerić, ali moja investicija od 30 mililijuna kuna ne funkcionira. HEP odgovara, malo struje trošite ne isplati se uložiti 4 milijuna kuna i da stabiliziramo napajanje za cijeli pisarovinski kraj, kažu, ma ne kažu - poslali dopis da hrpetine ptica prave kratki spoj i padaju mrtve, ornitolozi upomoć. Ma ni poduzetništvo nije važno hajmo ptice spasiti, makar', kaže Bračić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene