Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za mimohod

Sve što trebate znati o regulaciji prometa u Zagrebu od 1. do 4. kolovoza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posebna regulacija prometa bit će na snazi uoči, kao i tijekom obilježavanja 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluje, odnosno Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Zagrebu, obavijestio je ZET.

Zbog zahtjevnih priprema koje prethode svečanom vojnom mimohodu, kao i tijekom samog programa, od 1. do 4. kolovoza, dolazit će do promjena u prometovanju tramvaja i autobusa, a građanima će tijekom prometnih izmjena na raspolaganju biti telefonski agenti ZET-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 20. godina nakon Oluje Gotovina u Kninu: Ponosan sam i sretan Slika nije dostupna Velika vrućina U crkvi i pred crkvom u Kninu tisuće vjernika: Pozlilo Đuri Glogoškom

Obavijesti o operativnim prometnim izmjenama putnici mogu čuti tijekom putovanja putem internog zvučnog sustava.

Aktualno stanje u prometu može se pratiti na službenoj internetskoj stranici, a informacije će biti dostupne na besplatnom broju Kontakt centra 0800 200 060.

Izmjene tramvajskih trasa

Ulicom grada Vukovara, na dijelu od Avenije Marina Držića do Savske ceste, kao i Savskom cestom prema jugu, odnosno prema Savskom mostu, Jarunu i Prečkom tramvaji neće voziti u subotu i nedjelju nakon 13 sati te u utorak, poslije 15 sati.

Umjesto tramvaja bit će uspostavljene izvanredne autobusne linije od Savskog mosta do Ljubljanice te od Prečkog do Savskog mosta.

Tramvajske linije 4, 5, 14 i 17 vozit će izmijenjenim trasama, a linije 3 i 13 neće prometovati.

Linija 4 kreće od Dubeca trasom Draškovićeva, Glavni kolodvor, Vodnikova, Savska do Ljubljanice.

Linija 5 od Maksimira trasom Autobusni kolodvor, Ulica grada Vukovara, Žitnjak, Savišće.

Linija 14 trasa Mihaljevac, Draškovićeva, Branimirova, Autobusni kolodvor, Zapruđe, Velesajam, Savski most.

Linija 17 s Ljubljanice trasom Savska, Trg bana J.Jelačića, Zvonimirova, Borongaj.

U ponedjeljak od 19 do 23 sata bit će obustavljen tramvajski promet Ulicom grada Vukovara od Avenije Marina Držića do Savske ceste.

Tramvajske linije 3, 5 i 13 voziti će izmijenjenim trasama.

Linija 3 vozi od Ljubljanice prema Savskoj cesti, trasom Vodnikova, Glavni kolodvor, Držićeva, Ulica grada Vukovara, Savišće.

Linija 5 prometuje od Prečkog prema Savskoj cesti, trasom Vodnikova, Glavni kolodvor, Branimirova, Trg Petra Krešimira IV, Šubićeva, Maksimir.

Linija 13 od Kvaternikovog trga vozi na Trg žrtava fašizma, trasom Glavni kolodvor, Trg bana Josipa Jelačića, Frankopanska, Savska cesta, Savski most.

Izmjene autobusnih linija

Autobusne linije 219, 220, 221, 268 koje uobičajeno polaze s terminala Glavni kolodvor, u vremenu posebne prometne regulacije kretat će od raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije. Improvizirani terminal na izmještenoj lokaciji bit će u funkciji u subotu i nedjelju od 13 do 21 sat, u ponedjeljak od 19 do 23, te u utorak od 13 sati do ponoći.

U istom razdoblju linije 229, 166, 310, 311 i 313 od svojih će odredišta redovnim trasama voziti do Muzeja suvremene umjetnosti, a u suprotnom smjeru polazit će sa stajališta Bundek.

Mijenja se trasa linije 107 u smjeru Jankomira. Redovnom trasom vozi se do raskrižja Slavonske avenije s Avenijom Marina Držića. Trasa nastavlja do Branimirove prema Trgu kralja Tomislava, Ulica Grgura Ninskog, Haulikova, Mihanovićeva, Vodnikova, Savska, Tratinska, Ozaljska, Selska, Zagrebačka avenija i dalje uobičajeno.

Autobus će se zaustavljati na stajalištima na Av. M. Držića, na Glavnom kolodvoru, u Tratinskoj i na Selskoj.

Linije 218 i 234 neće prometovati u subotu, nedjelju i utorak, dok će u ponedjeljak voziti skraćeno do Nacionalne i sveučilišne knjižnice od 19 do 23 sata.

Linija 281 od Glavnog kolodvora do Novog Jelkoveca tijekom posebne će regulacije biti skraćena do stajališta Elka.

Zbog zatvaranja zapadnog kolnika Sarajevske ulice i Avenije Marina Držića linije 222, 307 i 308 od subote do utorka mijenjaju trase.

Linija 222 u smjeru od Remetinca do Žitnjaka vozi redovnom trasom do raskrižja Slavonske avenije s Heinzelovom, te nastavlja Ulicom grada Vukovara, Av. M. Držića i dalje redovnom trasom.

Linije 307 Zapruđe - Strmec Bukevski i 308 Zapruđe – Sasi, u smjeru Zapruđa redovnom trasom prometuje do raskrižja Sarajevska i Vatikanska te nastavlja trasom Vatikanska, SR Njemačke, Av. Dubrovnik do krajnjeg stajališta u zoni raskrižja Av. Dubrovnik s Ulicom SR Njemačke. S istog stajališta vozi u suprotnom smjeru Kombolovom, B. Magovca, Sv. Mateja, Vatikanskom do Sarajevske i dalje uobičajeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene