Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaprimljene tri ponude za kupnju

Prijepori oko praznog hotela: Svojata ga udruga iz Srbije i najavljuje pravnu borbu, no država ga želi prodati

Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Nakon što je Hrvatska stavila na prodaju bivše vojno odmaralište u Baškoj Vodi, iz Srpske udruge "Oduzeta imovina" stižu najave kako će tražiti njegov povrat. Dok oni najavljuju pravnu bitku, ministar državne imovine Goran Marić im je odgovorio da je to je hrvatsko vlasništvo.

Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi, nekadašnje vojno odmaralište, država je odlučila prodati. Taj je hotel gradila tvrtka Hidrogradnja Sarajevo, tvrdi srpski odvjetnik Zoran Ristić iz Udruge ''Oduzeta imovina".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dobio osam šavova U Baškoj Vodi brutalno prebili mladog Srbina: "Pretukli su me zbog mojih tetovaža, udarali su me sa svih strana" Gradnja u Baškoj Vodi - 1 nalog za rušenje Bespravno se gradilo i u Baškoj vodi: "Institucije potvrdile da smo mi cijelo ovo vrijeme bili u pravu"

"Taj hotel je u vlasništvu vojske, a ne Hidrogradnje, jer je u Hrvatskoj 1997. izvršena konverzija. Tada je nestalo pravo korištenja. Svatko treba vratiti ono što njemu ne pripada", rekao je Ristić.

Udruga se, kaže, obratila i međunarodnim institucijama.

Ministar Marić poručio da će hotel biti prodan

Kompleks se prodavao i ranije, potvrdio je načelnik općine Baška Voda.

"Nažalost, neki se još okreću prema Beogradu, pričaju ono što govori Beogradska čaršija. Nismo se bojali '91. Koga ćemo se sada bojati?", rekao je načelnik Joško Roščić (HDZ).

Ministar državne imovine Goran Marić jasno je poručio da je hotel imovina Republike Hrvatske.

"Hotel će biti prodan i nitko nema pravo polagati na vlasništvo ono što nije njihovo. Naravno, JNA je polagala pravo na Hrvatsku pa je polomila zube, ali o vlasništvu se ne raspravlja. Zemljišne knjige su dokaz o vlasništvu i uopće me ne interesira što govore", rekao je Marić.

Zadnji gosti u hotelu bili su prošle godine, rekli su stanovnici Baške Vode. Hotel je, dok je radio, ostvarivao pedesetak tisuća noćenja.

Za kupnju hotela Hrvatska u Baškoj Vodi zaprimljene su tri obvezujuće ponude. Iz Ministarstva pravosuđa nisu odgovorili koliko nekretnina i pokretnina potražuje Hrvatska, a koliko Srbija.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene