Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propast kluba

Zbog golemih ulaganja u nogomet pao HDZ u Unešiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjećate li se simpatičnog nogometnog kluba iz Unešića. Nogometaši Zagore postali su hrvatski hit kada su na svom igralištu ugostili Dinamo u polufinalu hrvatskog kupa.

No mnogi misle kako su očekivanja bila nerealna. Sad već bivšem načelniku Mladenu Abramcu zamjera se da je u klub utrošio previše sredstava i birači su ga kaznili. Što će biti s nogometom?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grad će i dalje financirati Hajduk Slika nije dostupna Mourinho traži posao

Općina Unešić i njezin na nedavnim izborima poraženi poglavar klub su željeli vidjeti u visinama. Dosta novaca ulagano je u NK Zagoru. Trebala je biti pravi klub. Što dalje s malom Barcelonom? 'Bit će ono što treba biti. Babilon je trebao biti veći od današnjeg Londona pa ga nema', kaže teška srca Mladen Abramac, bivši načelnik.

Nakon njegovog poraza, na unešićkim ulicama plač i nevjerica. Baš zbog nogometa. No ta situacija ne smeta svima. Upravo su ogromna ulaganja u nogometni klub iziritirala većinu birača. 'Mislim da i nije došlo do promjene vlasti, nogomet više ne bi mogao uzimati toliko iz općinskog proračuna, a oni koji vode klub morali bi skresati svoje ambicije', smatra novi načelnik Branko Dželalija.

I sad se svi pitaju zašto je načelnik koji obožava nogomet izgubio izbore. Prstom se upire čak u crkvu i lokalnog župnika. Što li je radio župnik? Selom kruže glasine kako je želio smjenu vlasti. Čak i na bogoslužjima.

Ljubitelji nogometa tuguju. Dinamo otkako je smijenjen Abramac, više nije pred vratima Unešića. 'Birači nemaju ništa protiv nogometa. Samo birači žele da imaju put do kuće, vodu do kuće i neke druge sadržaje', dodaje Dželalija. A nadaleko poznate tribine unešićkog stadiona. Bit će izgleda sve praznije.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene