Gotov je stručni nadzor u Centru za socijalnu skrb i nad djelatnicom koja je bila zadužena za obitelj preminule 2 i pol godišnje djevojčice iz Nove Gradiške.


Završen je stručni nadzor Komore socijalnih radnika u Centru za socijalnu skrb i s djelatnicom koja je vodila obitelj tragično preminule 2 i pol godišnje djevojčice iz Nove Gradiške.

Konačan nalaz nadzora trebao bi biti predan idući tjedan Ministarstvu rada i socijalne politike.

Sama djelatnica je tražila da je se premjesti na druge poslove, kako nam kažu u Ministarstvu, koje će i rezultate tog stručnog nalaza Komore dostaviti Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Kinderbeti Lista djece koje čekaju posvojenje sve dulja, ali birokracija je neumoljiva: "Možete si misliti što djetetu znači čekanje od tri godine"

"Mi smo u kontaktu s vršiteljicom dužnosti ravnatelja i ona će udovoljiti zahtjevu stručne radnice da više ne radi na ovim poslovima nego će raditi na drugim poslovima'', kazala je Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada i socijalne politike.

"Smatram da nikad nije odgovornost samo na jednoj osobi. Nikad se takve odluke ne donose na razini jedne osobe niti ishitreno u pet minuta. Odluke se donose timski, budu najmanje dva stručnjaka, po potrebi i drugi profili'', rekla je Ema Vukov Trifunović iz Komore socijalnih radnika.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju