Očevid u Andraševcu nakon stravičnog požara u domu za starije i nemoćne trajao je gotovo sedam sati. Načelnik PU krapinsko-zagorske rekao je da očevidom nije utvrđen uzrok požara.

Galerija


Kako se doznaje, objekt koji je izgorio nije napravljen za boravak nemoćnih osoba, već je to,preuređeni štagalj u kojem se prije držalo sijeno i vlasnica ga je odlučila preurediti kako bi postao dom za starije i nemoćne.

Vezani članci Rekonstrukcija požara u Andraševcu - 1 Rekonstrukcija stravičnog požara u Andraševcu: "Nakon dva tri udisaja otrovnog dima osoba postaje nepokretna..." Šestero ljudi poginulo u požaru doma za nemoćne, na mjesto tragedije stigao premijer Andrej Plenković Plenković stigao na mjesto stravičnog požara: "Došao sam izraziti sućut, ispitat ćemo ima li dom sve dozvole"

Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić rekao je za Dnevnik Nove TV da očevidom nije utvrđen uzrok požara. ''To ćemo moći tek za nekoliko dana kad se provedu potrebna vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić'', rekao je Pavić. Objasnio je da se uzrok požara danas nije mogao utvrditi zbog ''visokog intenziteta požara koji je zatečen u razbuktaloj fazi''.

Načelnik policije kazao je da su tijela preminulih štićenika doma pronađena u karboniziranom stanju, pa nije bilo moguće ni odrediti identitet stradalih. ''Stoga su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gdje će se utvrditi i uzrok smrti i identitet smrtno stradalih'', kazao je Robert Pavić i otkrio da da je policija dojavu o požaru zaprimila od županijskog centra 112. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr