Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragedija u domu za starije

Štićenici doma bili su u preuređenom štaglju. Načelnik policije: ''Tijela nije bilo moguće identificirati''

Robert Pavić, načelnik PU krapinsko-zagorske
Robert Pavić, načelnik PU krapinsko-zagorske DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Robert Pavić, načelnik PU krapinsko-zagorske Galerija 1/1 >>
Očevid u Andraševcu nakon stravičnog požara u domu za starije i nemoćne trajao je gotovo sedam sati. Načelnik PU krapinsko-zagorske rekao je da očevidom nije utvrđen uzrok požara.

Kako se doznaje, objekt koji je izgorio nije napravljen za boravak nemoćnih osoba, već je to,preuređeni štagalj u kojem se prije držalo sijeno i vlasnica ga je odlučila preurediti kako bi postao dom za starije i nemoćne.

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga"

Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić rekao je za Dnevnik Nove TV da očevidom nije utvrđen uzrok požara. ''To ćemo moći tek za nekoliko dana kad se provedu potrebna vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić'', rekao je Pavić. Objasnio je da se uzrok požara danas nije mogao utvrditi zbog ''visokog intenziteta požara koji je zatečen u razbuktaloj fazi''.

Načelnik policije kazao je da su tijela preminulih štićenika doma pronađena u karboniziranom stanju, pa nije bilo moguće ni odrediti identitet stradalih. ''Stoga su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gdje će se utvrditi i uzrok smrti i identitet smrtno stradalih'', kazao je Robert Pavić i otkrio da da je policija dojavu o požaru zaprimila od županijskog centra 112. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene