Kanader u gašenju požara
Kanader u gašenju požara Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Požar je buknuo kod Smokvice i proširio se potpomognut jakim vjetrom, ali vatrogasci su ga uspjeli staviti pod kontrolu.


Zaustavljeno je širenje požara koji je u nedjelju rano ujutro buknuo kod Smokvice na Korčuli te se zbog jakog vjetra i guste borove šume bio proširio, ali nije ugrozio kuće, potvrdio je Hini u ponedjeljak poslijepodne županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Požar u skladištu neopasnog otpada kod Varaždina: Na teren izašli vatrogasci, mjesto događaja osigurala policija Požar Požar zahvatio park, a prolaznici samo gledali i divili se

Simović je izjavio kako je 'bolje stanje' na požarištu na kojem je tijekom ponedjeljka bio angažiran 91 vatrogasac, ali kako je i dalje nužan velik oprez.

"Uspjeli smo zaokružiti požar, puno su nam pomogla i dva kanadera, a malo je popustio i vjetar. Riječ je o gotovo dva kilometra dugoj liniji razvučenoj kroz gustu borovu šumu. Optimistični smo, ali imamo još puno posla. Odredit ćemo dežurstva za iduće dane“, istaknuo je Simović.

U gašenju požara kod Smokvice sudjeluje pet korčulanskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, dva pelješka DVD-a Orebić i Putnikovići, javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje i dubrovački vatrogasci te Državna interventna postrojba iz Dubrovnika. (Hina)