Godišnji odmori sustigli su i saborske zastupnike. Danas je posljednja sjednica prije ljetne pauze.


Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o konačnom prijedlogu zakona o Zakladi 'Hrvatska kuća - Croatia house'.

Vezani članci Sabornica (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Nema ih na raspravama, glasanje je upitno, ali plaća ide: Hoće li se izglasati Zakon o popisu stanovništva? Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković O Draženu Jeleniću raspravljali u Saboru, ministar pravosuđa otkrio hoće li se pokrenuti stegovni postupak

>> Grbin o propasti SDP-ove inicjative: Pa možemo raspravljati i sutra

Isto tako, zastupnici će glasovati i o svemu što se raspravljalo prošlog tjedna. Podsjetimo, prošlog tjedna na saborskom Odboru za Ustav većina članova je odbila u dnevni red uvrtiti SDP-ovu inicijativu za promjenu Ustava. Oporba, ali i SDP-ov koalicijski partner HNS kritizirali su na sjednici Odbora za Ustav SDP-ov način forsiranja izmjena Ustava zbog Lex Perković.

Zastupnici su raspravljali i o proračunu, a ministar financija Linić je poručio zastupnicima kako su uštede napravljene na svim stavkama rashoda te je Vlada u vrlo teškim makroekonomskim uvjetima uspjela smanjiti proračunski manjak i povećati poreznu disciplinu.

Na raspravi o državnoj imovini u Saboru ministar Branko Grčić poručio je kako sada nema privatizacije strateški važnih poduzeća, ali je najavio kako većina tvrtki neće biti spašena u predstečajnoj nagodbi.

Danas je ujedno i posljednji dan redovnog ljetnog saborskog zasjedanja, s obzirom na to da Sabor redovito zasjeda dva puta godišnje: između 15. siječnja i 15. srpnja te između 15. rujna i 15. prosinca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook