Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Zašto je za suca porotnika izabrana osoba s pet kaznenih prijava?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjemu aktualnom satu karlovačke Županijske skupštine vijećnik Stjepan Mikulandrić (SDP) upitao je župana Ivicu Horvata kako je moguće da se među nekoliko desetaka sudaca porotnika nađe i ime Nenada Vukadinovića (SDSS).

Vukadinović je, naime, član Županijskog poglavarstva, protiv kojega je, kako je rekao Mikulandrić, prema nikada demantiranim novinskim člancima, podneseno najmanje pet kaznenih prijava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ima izbore u vidu Suci najavili bojkot izbornog povjerenstva. Šef Vrhovnog suda: ''To je neprihvatljivo'' Mato Lukić preuzeo dužnost župana - 1 dosadašnji zamjenik FOTO Osječko-baranjska županija dobila novog čelnog čovjeka: Mato Lukić najavio prve aktivnosti

Vukadinović je, ustvrdio je SDP-ov vijećnik, amnestiran za kazneno djelo pobune protiv Republike Hrvatske tijekom 1991., ali je od 1998. do danas protiv njega podignuto još pet kaznenih prijava. 

Upitao je župana Horvata je li bio upoznat s kriminalnom biografijom porotnika Vukadinovića i smatra li da je podoban za časnu dužnost suca porotnika.

Župan Ivica Horvat nije odgovorio na to pitanje iako je bio u
vijećnici i odgovarao na druga pitanja pa se očekuje njegov pisani odgovor.

Predsjednik Županijske skupštine Nikola Sopčić podsjetio je da je suce porotnike jednoglasno imenovala upravo ta Županijska skupština, a tajnica Marija Katić ustvrdila je kako je prije imenovanja za sve kandidate za porotnike suglasnost dao i predsjednik karlovačkoga Županijskog suda Ivan Perković.

Rade Kosanović (SDSS) je rekao kako kao vijećnik u Skupštini želi da se poštuju zakoni pravne države i da mu je poznato da je o Nenadu Vukadinoviću bilo mnogo novinskih napisa, ali nigdje nije naišao da je osuđen, a vrlo je loše proglasiti ga krivim bez osude. 

"Pogotovo to ne smijemo činiti mi koji smo zaduženi da svima osiguramo suživot i pravi život na području Karlovačke županije", rekao je.

Mikulandrić je nakon toga rekao kako je tražio odgovor od župana i da očekuje da će se kroz odgovor razjasniti i aranžmani HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera, "među kojima je i Vukadinović, protiv kojeg je policija pet puta podnijela kaznenu prijavu, i to za krivotvorenje isprava, pronevjeru, zloporabu položaja i ovlasti i nesavjesno gospodarsko poslovanje u Hrvatskim šumama, točnije Šumariji 'Jasenak', čiji je bio upravitelj".

Sudac Perković, pred kojim su prisegnuli suci porotnici, pa i
Vukadinović, rekao je u telefonskoj izjavi za Hinu da tek mora
provjeriti činjenice o mogućemu kaznenom progonu te da će se o svemu javno očitovati ovih dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene