Djelatnik francuskog veleposlanstva u alkoholiziranom stanju razbio desetak uredno parkiranih automobila.


U zagrebačkoj ulici Nova Ves u noći sa srijede na četvrtak strašan udarac probudio je stanare.

Vezani članci Teška nesreća kod Trilja Teška nesreća blizu Trilja: Motociklist poginuo u sudaru s automobilom Stjepan Simović Šef dubrovačkih vatrogasaca pijan skrivio nesreću, iz HVZ-a ljutiti: "Ovo je još jedan dokaz što može izazvati neodgovorno ponašanje"

'Samo sam čula buku, ništa drugo, ali strašnu buku kao da je nešto eksplodiralo. Odmah smo skočili, ali kako smo u potkrovlju, onda se tu baš direktno dolje ne vidi, ali buka je bila strašna', rekla je Anica.

Vozač, koji je zaposlenik francuskog veleposlanstva, zabio se u parkirani automobil. Ali ne samo jedan. Vozeći u suprotnom smjeru u alkoholiziranom stanju zabio se u parkirane automobile, no nije se zaustavio, nastavio je vožnju u suprotnom smjeru i pritom oštetio desetak parkiranih automobila. Izašao je iz ulice Nova Ves te nastavio vožnju kroz Sinkovićevu ulicu gdje je udario u nogostup, a potom skrenuo u ulicu Medveščak. Konačno se zaustavio na Mirogojskoj cesti kada je udario u dva metalna stupića.

'Molim vas lijepo, ovaj automobil kupljen je prije 10 dana i sad ga je ponovno razbio i onda je vjerojatno rotirao i rasturio automobile od moja dva susjeda također', rekao je Ivo iz Zagreba.

Policiji je odbio dati alkotest, a utvrđeno je da je lakše ozlijeđen. Iz francuskog veleposlanstva izražavaju žaljenje, a nisu htjeli potvrditi ima li vozač diplomatski status.

'Laknulo nam je što nikoga nije ozlijedio. Hrvatska policija obavlja istragu kako bi utvrdila sve činjenice ovog incidenta. Naš zaposlenik u potpunosti surađuje s hrvatskim vlastima', rekao je Benoit Knopper iz veleposlanstva Francuske.

Diplomati u stranim zemljama imaju imunitet, što znači da ne mogu biti uhićeni ili zadržavani.

'Praksa pokazuje da i ljudi koji jesu i uživaju diplomatski imunitet počine i teška kaznena djela poput ubojstva. Sve ovisi zapravo od države čiji imunitet uživa. Da li će mu ukinuti diplomatski imunitet da bi odgovarao pred sudom ili neće', rekao je Bono Marjanović, stručnjak za sigurnost.

Iz francuskog veleposlanstva poručuju kako je njihov zaposlenik u potpunosti svjestan svoje krivice i odgovarat će, kao i svaki drugi građanin.