Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijednost nekoliko desetaka tisuća kuna

Zaplijenjeno 69 svježih i suhih stabljika kanabisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretragom vrta i podruma kuće 40-godišnjaka sa šireg područja Požege policija je pronašla 34 posađene stabljike kanabisa te još 35 ilegalnih biljaka koje su se sušile, što je najveća ovogodišnja zaplijena marihuane na tom području.

Od zaplijenjenih biljaka može se dobiti više kilograma marihuane, no točna će količine biti utvrđena naknadno u Centru za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja, kazala je voditeljica požeško-slavonske kriminalističke policije Biljana Vuković na konferenciji za novinare.

Dodala je da se vrijednost zaplijenje droge može iskazati u desecima tisuća kuna, jer se cijena kilograma marihuane na tržištu kreće od 10 do 15 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Velika akcija Europola. ilustracija EUROPOL u akciji Pala banda koja je izvukla stotine milijuna eura: Obećavali ogromnu zaradu na kanabisu za medicinsku upotrebu

>>Čak 20 slučajeva zaplijena različitih droga!

U kuću 40-godišnjaka koji je policiji od ranije poznat zbog zlouporabe droga istražitelji su "upali" sa sudskim nalogom 25. srpnja. U vrtu njegove kuće pronađene su 34 stabljike kanabisa visine 30 do 120 centimetara koje su redovito zalijevane, gnojene i okopavane. Još 35 stabljika koje su se sušile otkrivene su u podrumu, kao i dvije staklene nargile namijenjene za konzumiranje marihuane.

Zbog ovog nedjela uhićenom 40-godišnjaku prijeti kazna od jedne do čak 12 godina zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene