Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pretragom vrta i podruma kuće 40-godišnjaka sa šireg područja Požege policija je pronašla 34 posađene stabljike kanabisa te još 35 ilegalnih biljaka koje su se sušile, što je najveća ovogodišnja zaplijena marihuane na tom području.


Od zaplijenjenih biljaka može se dobiti više kilograma marihuane, no točna će količine biti utvrđena naknadno u Centru za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja, kazala je voditeljica požeško-slavonske kriminalističke policije Biljana Vuković na konferenciji za novinare.

Dodala je da se vrijednost zaplijenje droge može iskazati u desecima tisuća kuna, jer se cijena kilograma marihuane na tržištu kreće od 10 do 15 tisuća kuna.

Vezani članci Uhićen Crnogorac s 1,3 kg heroina i 1,8 kg marihuane Crnogorac u Zadru dilao drogu: U njegovu domu pronađeno više od kilograma heroina Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Otkriven veliki laboratorij u Srbiji: Koristili poticaje za uzgoj marihuane

>>Čak 20 slučajeva zaplijena različitih droga!

U kuću 40-godišnjaka koji je policiji od ranije poznat zbog zlouporabe droga istražitelji su "upali" sa sudskim nalogom 25. srpnja. U vrtu njegove kuće pronađene su 34 stabljike kanabisa visine 30 do 120 centimetara koje su redovito zalijevane, gnojene i okopavane. Još 35 stabljika koje su se sušile otkrivene su u podrumu, kao i dvije staklene nargile namijenjene za konzumiranje marihuane.

Zbog ovog nedjela uhićenom 40-godišnjaku prijeti kazna od jedne do čak 12 godina zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook