Zaklada Ana Rukavina zajedno s Vijećem romske nacionale manjine Grada Zagreba u Jelkovcu održava akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Galerija


Od 18 sati ovdje traje upis u Hrvatski registar. Dosad se upisati došlo 36 osoba. Organizatori ističu da je poseban naglasak ove akcije na pomoći oboljeloj djeci romskog podrijetla koja traže svog podudarnog darivatelja koštane srži, budući da se on lakše pronalazi među istom etničkom skupinom.

Vezani članci Humanitarni koncert za zakladu Ana Rukavina - 5 Na koncertu Želim život prikupljeno je više od milijun kuna. Mama Marija Rukavina prisjetila se obećanja koje je dala kćeri: "To je meni bilo kao zapovijed" Koncert Zaklade Ana Rukavina - 4 Koncert Želim život Zaklade Ana Rukavina i Nove TV ponovno ujedinio Hrvatsku: Prikupljeno više od milijun kuna

U Hrvatski registar upisano je 60.250 građana, otkrila je Marija Stapar Zrile iz Zaklade Ana Rukavina. "To je super brojka za tako malu državu. Hrvatska je 11. u svijetu po broju upisanih darivatelja krvotvornih matičnih stanica", istaknula je.

Stapar je dodala da je akcija organizirana za romsku manjinu, kako bi se privukao njihov što veći broj.

Upis u registar prvi je korak za pomoć teško oboljelima od akutnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Zato iz Zaklade pozivaju sve da se u registar i upišu.