Interaktivna videoinstalacija kojom se prenosi poruka osjećanja kao univerzalnog ljudskog iskustva bit će izložena u prostorijama zagrebačkih srednjih škola.


Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar te 1. gimnazijom predstavio je projekt ''Osjećam.'' udruge BoliMe i održao panel-raspravu s temom važnosti mentalne higijene.

Vezani članci Marija Milanović Rođaci Zorana Milanovića u Sinju emotivno popratili inauguraciju: "Čestitam njegovoj majci što ga je takvog rodila" Inauguracija Zorana Milanovića Najdirljiviji trenuci inauguracije Zorana Milanovića: Zagrljaji, cvijeće, poljupci i suze majke Gine...

Projekt ''Osjećam.'' program je mentalne higijene i emocionalnog opismenjavanja mladih. U sklopu projekta zagrebačkim srednjoškolcima predstavit će se važnost mentalnog zdravlja, uz podršku studenata edukatora. U prostorijama škola, koje će sudjelovati u projektu, postavit će se interaktivna videoinstalacija kojom se prenosi poruka osjećanja kao univerzalnog ljudskog iskustva.

Na jednak način na koji brinemo o tijelu, moramo brinuti i o umu.

Srednjoškolci će moći razgovarati s edukatorima o važnosti izražavanja i prihvaćanja vlastitih emocija. Projekt započinje u 1. gimnaziji, a nastavit će se u Zrakoplovnoj školi, Medicinskoj školi i 5. gimnaziji. Cilj je projekta emocionalnu pismenost uvesti i u obrazovni program kako bi se naglasila važnost mentalnog zdravlja kao preduvjeta za nesmetano odrastanje, učenje i usavršavanje u svim drugim područjima.

Na panelu ''Važnost mentalne higijene'' sudionici su zaključili kako se mentalna higijena mora održavati svakodnevno kao i higijena tijela.