Interaktivna videoinstalacija kojom se prenosi poruka osjećanja kao univerzalnog ljudskog iskustva bit će izložena u prostorijama zagrebačkih srednjih škola.


Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar te 1. gimnazijom predstavio je projekt ''Osjećam.'' udruge BoliMe i održao panel-raspravu s temom važnosti mentalne higijene.

Vezani članci Provjereno: Muški krug - 4 Ovi muškarci sastaju se svaki tjedan - kako bi pričali o osjećajima: "Vidio sam toliko prihvaćanja u njihovim očima. Bilo je wow" Slika nije dostupna Gen za depresiju povećava dio mozga za negativne osjećaje

Projekt ''Osjećam.'' program je mentalne higijene i emocionalnog opismenjavanja mladih. U sklopu projekta zagrebačkim srednjoškolcima predstavit će se važnost mentalnog zdravlja, uz podršku studenata edukatora. U prostorijama škola, koje će sudjelovati u projektu, postavit će se interaktivna videoinstalacija kojom se prenosi poruka osjećanja kao univerzalnog ljudskog iskustva.

Na jednak način na koji brinemo o tijelu, moramo brinuti i o umu.

Srednjoškolci će moći razgovarati s edukatorima o važnosti izražavanja i prihvaćanja vlastitih emocija. Projekt započinje u 1. gimnaziji, a nastavit će se u Zrakoplovnoj školi, Medicinskoj školi i 5. gimnaziji. Cilj je projekta emocionalnu pismenost uvesti i u obrazovni program kako bi se naglasila važnost mentalnog zdravlja kao preduvjeta za nesmetano odrastanje, učenje i usavršavanje u svim drugim područjima.

Na panelu ''Važnost mentalne higijene'' sudionici su zaključili kako se mentalna higijena mora održavati svakodnevno kao i higijena tijela.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju