Interaktivna videoinstalacija kojom se prenosi poruka osjećanja kao univerzalnog ljudskog iskustva bit će izložena u prostorijama zagrebačkih srednjih škola.

Galerija


Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar te 1. gimnazijom predstavio je projekt ''Osjećam.'' udruge BoliMe i održao panel-raspravu s temom važnosti mentalne higijene.

Vezani članci Charlize Theron (Foto: Getty Images) Izgubljeni u suzama: Holivudske zvijezde koje su se "slomile" prilikom preuzimanja Oscara Marko Nikolić na snimanju filma \"Galeb\" (Foto: IN Magazin) Emotivan govor Dragana Bjelogrlića na posljednjem ispraćaju Marka Nikolića: "Jako ćeš mi nedostajati, dobri moj ćale"

Projekt ''Osjećam.'' program je mentalne higijene i emocionalnog opismenjavanja mladih. U sklopu projekta zagrebačkim srednjoškolcima predstavit će se važnost mentalnog zdravlja, uz podršku studenata edukatora. U prostorijama škola, koje će sudjelovati u projektu, postavit će se interaktivna videoinstalacija kojom se prenosi poruka osjećanja kao univerzalnog ljudskog iskustva.

Na jednak način na koji brinemo o tijelu, moramo brinuti i o umu.

Srednjoškolci će moći razgovarati s edukatorima o važnosti izražavanja i prihvaćanja vlastitih emocija. Projekt započinje u 1. gimnaziji, a nastavit će se u Zrakoplovnoj školi, Medicinskoj školi i 5. gimnaziji. Cilj je projekta emocionalnu pismenost uvesti i u obrazovni program kako bi se naglasila važnost mentalnog zdravlja kao preduvjeta za nesmetano odrastanje, učenje i usavršavanje u svim drugim područjima.

Na panelu ''Važnost mentalne higijene'' sudionici su zaključili kako se mentalna higijena mora održavati svakodnevno kao i higijena tijela.