Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U uglednom društvu

Zagreb se bori za prestižnu europsku titulu - evo koju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portal European Best Destinations nominirao je Zagreb za izbor najbolje europske destinacije 2014. u konkurenciji dvadeset kandidata.

Glasovanje za taj prestižni naslov, koji se smatra sinonimom europske izvrsnosti, otvoreno je od 22. siječnja do 12. veljače na internetskoj stranici www.europeanbestdestinations.org, a nominirani su: Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, Bergen, Budimpešta, Cannes, Glasgow, Cipar, London, Madeira, Madrid, Milano, Porto, Pariz, Prag, Rim, Stockholm, Ženeva i naravno, Zagreb.

Pročitajte i ovo Policija, ubojstvo kod bolnice - 5 tijelo je bilo uz Savu Detalji strašnog ubojstva na savskom nasipu: Ubojica i žrtva bili su u vezi Ilustracija Detalji nakon očevida Majka i dijete ozlijeđeni u prometnoj nesreći u centru Zagreba: Prevezeni su u bolnicu

Dvadeset nominiranih koji će se boriti za naslov najbolje europske destinacije u 2014. godini odabrano je na osnovi podataka Eurostata te prema ocjeni stručnog suda organizatora.

'Hrvatska je definitivno 'in''

European Best Destinations je europska neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, osnovana s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi. U partnerstvu s turističkim uredima angažirana je na promicanju boljeg razumijevanja bogatstva, raznolikosti i kvalitete među destinacijama u Europi, ali i njezina promoviranja kao najvažnije destinacije u svijetu.

Organizacijom ovog natjecanja u kojem glasači elektronskim putem biraju najbolje potiče se izvrsnost, a dobitnicima podiže imidž pa te destinacije privlače znatno više gostiju.

U 2008. godini, koja se smatra do sada najboljom godinom po turističkim rezultatima u Hrvatskoj, u gradu Zagrebu je ostvareno 638.151 dolazaka i 1.137.353 noćenja. Operativni marketinški plan turizma grada Zagreba 2011.-2016., koji je izradio Horwath HTL, procijenio je da će se u 2015.g. ostvariti 1.388.017 noćenja u Zagrebu.

Podaci iz 2013. godine s ukupno 1.392.059 noćenja pokazuju da je u gradu Zagrebu ostvareno više noćenja čak dvije godine ranije od predviđanja, što uvrštava Zagreb među najbolje destinacije u Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene