Na glavnome zagrebačkom trgu veselo se, uz pjesmu, ples i vatromet, ušlo u Novu 2019. godinu, a čestitku Zagrepčanima i njihovim gostima tradicionalno je uputio gradonačelnik Milan Bandić.

Galerija


Na Trgu bana Josipa Jelačića priređen je spektakularni doček Nove godine, uz nastup DJ Akademije i "Četiri tenora" koje je pratio Revijski orkestar.

Vezani članci Doček Nove godine u Fužinama, arhiva (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) U Fužinama otkazan doček Nove godine: ''Pozivam sve da se zajedničkim snagama izborimo da se pandemija što manje širi'' Trg bana Jelačića Muškarac mlatio ženu nasred Trga bana Jelačića: "Sva je bila plava i krvava, krvave maramice bile su razasute po podu"

Okupljene Zagrepčanke i Zagrepčane te goste glavnoga hrvatskog grada u Novu potom je krenuo zabavljati legendarni zagrebački bend Hladno pivo, koji 30. obljetnicu proslavlja i tim koncertom.

Zagrijavanje je počelo na Silvestrovo u 21,30 sati, kada su Zagrepčanke i Zagrepčane te njihove goste zabavljali renomirani DJ-ji okupljeni u projektu DJ Akademija. Nakon seta elektronske glazbe na pozornicu na glavnome zagrebačkom trgu u 22,30 sati stigla su "Četiri tenora" - Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Hozjak, koji su uz pratnju Revijskog orkestra i pod ravnanjem Dinka Apellta izveli agramerske pjesme.

Na pozornicu je zatim došao gradonačelnik Bandić, koji je, uz već tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima odbrojavao posljednje minute stare godine te svima čestitao novu 2019., a nakon toga uslijedio je koncert Hladnog piva.

Kao i proteklih godina, prije dočeka na Trgu, gradonačelnik je obišao prenoćište Crvenog križa u Kosnici, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba i Policijsku upravu zagrebačku, a najavio je da će na Novu godinu u 15 sati posjetiti rodilište Kliničke bolnice "Sveti Duh" - prvo dijete rođeno u 2019. godini.

Uz bogat program, na Trgu bana Josipa Jelačića, uz druženje, pjesmu, zabavu, ali nažalost i mnoštvo petardi, Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su Novu 2019. godinu i na Zrinjevcu, Tomislavcu, Strossmayerovu trgu, Europskom trgu, pokraj Hrvatskoga narodnog kazališta itd. (Hina)