Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 60.000 kuna

Zadranin neće morati platiti 698 kazni za parkiranje: Jesu li parkiranje drugi plaćali uzalud?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatnih 698 kazni zbog neplaćanja parkiranja jedan Zadranin - neće morati platiti. Odlučeno je tako pravomoćnom presudom. Jer kazne je dobio u razdoblju kada Grad Zadar za naplatu parkiranja - nije imao potrebnu suglasnost.

Na punom parkiralištu pronaći mjesto za kamionet - za Antu Božića je ravno zgoditku na lutriji. On stanuje na zadarskom Poluotoku, gdje se potraga za parkiralištem pretvara u nemoguću misiju, naročito ljeti. A parkirnu kartu, u svakom slučaju, mora platiti.

Pročitajte i ovo Podaci - 1 Brzina interneta Hrvatski Telekom mora platiti 5,9 milijuna eura: "Određivanje ovakve drakonske kazne je izvan svakog razumnog okvira" Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..."

''Ti ne možeš nigdje pronaći parkirno mjesto. A platio si ga. Kartu moraš mjesec dana unaprijed kupiti, a parkirno mjesto nije ti zagarantirano. Znači, ti si nešto platio što nemaš. A to je van svih zakona, van svake pameti da nešto platim, a da ne mogu dobiti ono što sam platio'', objašnjava Ante.

Iz protesta je godinama odbijao plaćati parkirne karte, pa se pod brisačem nakupilo 698 kazni u iznosu više od 60.000 kuna.

I zbog toga je završio na sudu, koji je pravomoćnu presudu donio u njegovu korist, pa kazne - neće morati platiti. Jer ih je dobio između 2011. i 2015., kada je parkiranje u Zadru bilo naplaćivano - bez suglasnosti MUP-a.

Parking se naplaćivao po odluci Gradskog vijeća, ali za nju treba i suglasnost MUP-a. Ali upravo zbog toga, prije dvije godine Odluku o naplaćivanju parkiranja u Zadru ukinuo je Visoki upravni sud.

U gradskoj tvrtki ''Obala i lučice'', koja parkiranje naplaćuje, upozoravaju - slučaj poput Antinog nije jedini.

''Imamo na istim, sličnim predmetima drukčije presude Županijskih sudova, koje su isto pravomoćne, ali u našu korist'', kaže Eduard Duka, direktor tvrtke ''Obala i lučice''.

Sud je ovaj put bio na strani onog koji je odbijao plaćati. No, presuda koju je Ante dobio sada povlači drugo pitanje - jesu li parkiranje drugi plaćali uzalud.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene