Vijećnici zadarskog Gradskog vijeća Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša ostali su sinoć u policiji do 22 sata.


Nakon drame u zadarskom Gradskom vijeću, koja je trajala sedam i pol sati, policija je, na prijavu jednog od zaštitara, došla po vijećnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača u veliku vijećnicu. On je otišao s njima na razgovor, a u policiji je zajedno s kolegom iz stranke, također gradskim vijećnikom, Antom Rubešom zadržan do 22 sata.

Vezani članci Enio Meštrović - 1 Najveće iznenađenje izbora u Zadru: Enio Meštrović objasnio zašto će na prvu sjednicu Gradskog vijeća poslati - Ričarda. Otkrio i zašto skriva svoje vijećnike Policija, ilustracija Masovna tučnjava u Zadru: Jedan muškarac prevezen u bolnicu. Svjedoci tvrde da je uboden nožem

Iz policije su danas potvrdili da se protiv njih vrši istraga zbog sumnji u kaznena djela prisile prema službenoj osobi.

Naime, jučer je jedan od četvorice zaštitara, koji su u nekoliko navrata pokušavali izbaciti Pupić Bakrača iz vijećnice, nakon incidenata, od kojih su dva bila na rubu prave tučnjave, vijećnika prijavio policiji za napad i nanošenje tjelesnih ozljeda.

VIDEO Zadar: Pogledajte kako je izgledala drama u gradskoj vijećnici

Akcija mladih danas je održala konferenciju za novinare na kojoj su još jednom istaknuli kako je jučer primjenjena sila prilikom izbacivanja vijećnika bila nezakonita.

Na komentar Božidara Kalmete, gradonačelnika Zadra kako 'svaka budala može biti vijećnik', Pupić Bakrač danas odgovara 'Svaki kriminalac može biti gradonačelnik i saborski zastupnik'.

Dodao je također kako želi naglasiti da se on svojim postupkom u vijećnici nije borio za promjenu imena ulice, već za demokraciju.

Kalmeta je jučer također rekao kako je Pupić Bakrač 'samo lutka na koncu', a na to mu je danas odgovorio Ante Rubeša. 'Ako smo mi lutke na koncu onda je lutkar Isus Krist, a konac narod', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook