Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori za manjinske zamjenike načelnika

Zadar: Autobusi iz Beograda i na dopunske izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez incidenata protječu dopunski izbori za manjinske zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i predstavničkih tijela lokalne samouprave.

91 biračko mjesto u 5 hrvatskih županija otvoreno je do 19 sati. Izravnom primjenom Zakona o pravima nacionalnih manjina, Vlada RH raspisala je dopunske izbore u lokalnim samoupravama koje nisu uskladile Statute sa Zakonom. Do 16 sati glasovalo je oko 5 tisuća i 500 birača - gotovo 14%. Najviše birača očekuje se u Zadarskoj županiji. Oko 250 pripadnika srpske zajednice na glasovanje je stiglo autobusima iz Beograda i Novog Sada.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Glasovanje izvan Hrvatske - 5 11. izborna jedinica Birači izvan Hrvatske: "Putovala sam dva sata, ali htjela sam glasati, volim Hrvatsku"

'Samo sam došao glasovati i da vidim svoje rodno mesto, tu sam rođen, da vidim moje mesto, da obiđem i to mi je jedina šansa da dođem, jer sam ja penzioner. Reko, idem da vidim svoje i gotovo', rekao je jedan od glasača koji nije znao odgovoriti tko mu ja platio put.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene