Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bez incidenata protječu dopunski izbori za manjinske zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i predstavničkih tijela lokalne samouprave.


91 biračko mjesto u 5 hrvatskih županija otvoreno je do 19 sati. Izravnom primjenom Zakona o pravima nacionalnih manjina, Vlada RH raspisala je dopunske izbore u lokalnim samoupravama koje nisu uskladile Statute sa Zakonom. Do 16 sati glasovalo je oko 5 tisuća i 500 birača - gotovo 14%. Najviše birača očekuje se u Zadarskoj županiji. Oko 250 pripadnika srpske zajednice na glasovanje je stiglo autobusima iz Beograda i Novog Sada.

Vezani članci Ilustracija Nanjušio nevolju: Policijski pas u stanu otkrio 4 ručne bombe, pištolj i pušku Slika nije dostupna GONG poziva građane da im prijave nepravilnosti na izborni dan

'Samo sam došao glasovati i da vidim svoje rodno mesto, tu sam rođen, da vidim moje mesto, da obiđem i to mi je jedina šansa da dođem, jer sam ja penzioner. Reko, idem da vidim svoje i gotovo', rekao je jedan od glasača koji nije znao odgovoriti tko mu ja platio put.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju