Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazne za nedolično ponašanje

Neki se na godišnjem previše opuste: Istražili smo koliko će vas koštati pijančevanje ili golišava šetnja u turističkim biserima

Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL
Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL
Aktualno Galerija +0 Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL Galerija 1/1 >>
Gradom šeću bez majica, ispijaju alkohol na javnim mjestima, ponašaju se razulareno. Turisti u Hrvatskoj za zabavu ne biraju ni mjesto ni vrijeme. U Zadru su britanski vojnici urinirali po gradu, dok se na jugu Hrvatske mladi par nasred Straduna prepustio strastima.

Britanski vojnici u Hrvatsku su došli zbog vojne vježbe. No, ono što je nekolicina njih radila u slobodno vrijeme ne služi na čast vojsci. U jednom su zadarskom kafiću prošloga tjedna šokirali prisutne.

Pročitajte i ovo Zadar spreman za WFL - 4 Wings for life Tisuće ljudi trčat će za one koji ne mogu, s njima će biti i bivši izbornik Vatrenih Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti

„Momci nisu platili račun, naša konobarica je krenula za njima da naplati taj račun, oni su nasrnuli na nju, i ono, tri lika na jednu žensku, zvala je i policiju. I to je uspjelo biti nekako spriječeno, oni su bili pijani“, kaže konobar Jure.

A pod utjecajem alkohola, dva su dana Britanci pred očima Zadrana redali incident za incidentom. I zbog toga završili „pred Sudom".

Zbog uriniranja po centru grada i drskog i bezobraznog ponašanja četvero britanskih vojnika kažnjeno je. Svaki od njih platio je kaznu od 300 kuna. Iako im je sutkinja, zbog ovih prekršaja mogla izreći i 10 puta višu kaznu.

Šok zbog ponašanja pripadnika Kraljevskih zračnih snaga ne kriju ni u britanskom veleposlanstvu. Kažu vojska od svojih pripadnika očekuje da se u svakom trenutku pridržavaju visokih standarda.

Svjesni smo medijskih izvještaja u kojim se spominju incidenti iz Zadra. U vezi s tim poduzeta je istraga, poručuju iz Veleposlanstva.

Nedolično ponašanje britanskih vojnika, ali i turista koji po gradu šeću polugoli, Zadrani osuđuju.

Nije u redu, to je abnormalno! Za jedan grad, mora biti, poštovati se, recimo, kultura grada“, kaže Bruno iz Zadra.

Duž obale turisti za zabavu ne biraju ni mjesto ni vrijeme. Jedan mladi par nasred se Straduna prepustio strastima dok su ove turistice vatrenim plesom izazvale pomutnju na splitskim ulicama.

Zbog uličnog performansa djevojke nisu kažnjene, a bez kazne prošla je i skupina Kanađana, iako su se Zadrom prošetavali bez majica, s pivom u rukama.

Zadar, naime, nema komunalnu odluku koja bi zabranila šetnju gradom bez majice. 

„U ovom trenutku nema, što ne znači da u budućnosti nećemo imati. Dakle, promišlja se u tom pravcu“, kaže Mario Paleka, direktor Ureda TZ Zadra.

„Točku na i" nekulturi turista neki gradovi već su stavili. Pogledajte koliko bi moglo koštati neprimjereno ponašanje u Dubrovniku i Splitu

DUBROVNIK

Šetnja bez majice i/li u kupaćem kostimu
Kazna: 1.000 kuna

SPLIT

Šetnja bez majice i/li u kupaćem kostimu
Kazna: 1.000 kuna
Uriniranje
Kazna: 200-800 kuna
Buka
200-800 kuna
Ispijanje alkohola na javnim mjestima
Kazba: 200-800 kuna
 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene