Obavijesti Video Pretražite Navigacija
počeli upisi u srednje škole

Osmaši nahrlili na gimnazije, brojne škole uvele prijemne: Nešto manje njih zainteresirani za strukovne škole

Aktualno Galerija +0 Škola Galerija 1/1 >>
Za više od 40 tisuća učenika sprema se upis u srednju školu. Od petka mogu prijaviti koje programe žele, a za što se najviše odlučuju saznala je reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.

Gotovo 40 tisuća osmaša ušlo je u finale upisa u srednje škole. Od petka ujutro mogu i prijaviti koje programe žele, a hoće li ih i upisati, saznat će za dva tjedna. Do 16 sati prijavilo se 75 posto učenika, najtraženije su opće gimnazije.

Ovih će dana biti još više na mobitelu. Svakih sat vremena će moći vidjeti kako stoje s upisom u srednju. Nika je upala u svih šest škola koje je prijavila.

"Bila sam nervozna i uzbuđena i danas ujutro kada sam se probudila sam baš bila ono uzbuđena, htjela sam što prije stavit tih 6 škola na popis da dođu rezultati“, rekla je Nika Šekerija iz OŠ Matije Gupca.

Pročitajte i ovo Ultra festival - 6 Party destinacija Ultra festival kuca na splitska vrata, kako se za njega sprema grad? "Ta tri dana je doslovno užasno živjeti"

Njezina prijateljica Tina još će morati pričekati - jer ovisi o prijemnom ispitu.

"Najradije bi upisala Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, ŠPUD. Volim crtat, to mi je nekakav hobi oduvijek bio“, rekla je Tina Podnar iz OŠ Matije Gupca.

Što im je najpametnije odabrati, savjetuje ih i njihova škola, pogotovo posljednjih nekoliko tjedana. Iz škole se čuju i sa zavodom za zapošljavanje.

Gimnazije i dalje popularnije. Zato je njih 8 u Zagrebu uvelo prijemne ispite. Prošle godine i treća gimnazija. To su odlučili nakon što im je zadnji upisani učenik imao 79 cijela 69 bodova od 80 maksimalnih.

Sve prijave cijelo vrijeme nadziru u Carnetu. Najviše se učenika prijavilo za opće gimnazije, njih gotovo 12 tisuća. Za ekonomiste je zasad zainteresirano više od 7 i pol tisuća učenika.

Više saznajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene