Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za ubojstvo Poljakinje u Medulinu 18 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski hercegovačko-neretvanski sud u utorak je Damira Dojčinovića (29) iz Mostara osudio na 18 godina zatvora za ubojstvo Poljakinje Monike Urantowke što ga je iz koristoljublja počinio u lipnju 2006. godine u Medulinu kod Pule.

Presuda je izrečena na temelju nagodbe s tužiteljstvom u Mostaru po kojoj je Dojčinović priznao da je počinio ubojstvo te se odrekao mogućnosti žalbe na izrečenih 18 godina zatvora. Dojčinović je i prilikom izricanja presude u sudnici u Mostaru više puta priznao krivnju ističući da će nadoknaditi materijalnu štetu oštećenoj poljskoj obitelji Urantowke.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

Županijski tužitelj u Mostaru Spomenko Jukić je obrazlažući nagodbu s Dojčinovićem rekao da se na taj način skraćuje sudski postupak jer je većina svjedoka u Hrvatskoj ili Poljskoj. Rekao je također da je Dojčinović od uhićenja u Mostaru, potkraj lipnja 2006. godine, surađivao s policijom i tužiteljstvom čime je pomogao rasvjetljavanju ubojstva.

Po Jukićevim riječima, Dojčinović je dao i korisne informacije
MUP-u Federacije BiH te je pristao svjedočiti u nekoliko sudskih
postupaka koje zastupa Tužiteljstvo BiH.

Optužnica je Dojčinovića teretila za ubojstvo iz koristoljublja
Monike Urantowke koja je namjeravala prodati više nekretnina među kojima i kuću u Medulinu. Ona je htjela prodaju obaviti što prije jer je postojala mogućnost njezine zapljene budući da se njezina muža Roberta Kazimireza Urantowkea sumnjičilo za umiješanost u pranje novca u Hrvatskoj, rečeno je u Županijskom sudu u Mostaru.

Dojčinović je, kako je navedeno, tvrdio da je ozbiljan kandidat za
kupnju kuće u Medulinu a za vrijeme pregovora o kupnji ubio je
vlasnicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene