Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski hercegovačko-neretvanski sud u utorak je Damira Dojčinovića (29) iz Mostara osudio na 18 godina zatvora za ubojstvo Poljakinje Monike Urantowke što ga je iz koristoljublja počinio u lipnju 2006. godine u Medulinu kod Pule.


Presuda je izrečena na temelju nagodbe s tužiteljstvom u Mostaru po kojoj je Dojčinović priznao da je počinio ubojstvo te se odrekao mogućnosti žalbe na izrečenih 18 godina zatvora. Dojčinović je i prilikom izricanja presude u sudnici u Mostaru više puta priznao krivnju ističući da će nadoknaditi materijalnu štetu oštećenoj poljskoj obitelji Urantowke.

Vezani članci Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Davor Dragičević se vratio i u BiH i nastavlja borbu za istinu o smrti sina Davida: "Nikada neću odustati" Kanader, ilustracija Požar ponovno plamti nedaleko od Mostara gdje je jučer gasio hrvatski kanader

Županijski tužitelj u Mostaru Spomenko Jukić je obrazlažući nagodbu s Dojčinovićem rekao da se na taj način skraćuje sudski postupak jer je većina svjedoka u Hrvatskoj ili Poljskoj. Rekao je također da je Dojčinović od uhićenja u Mostaru, potkraj lipnja 2006. godine, surađivao s policijom i tužiteljstvom čime je pomogao rasvjetljavanju ubojstva.

Po Jukićevim riječima, Dojčinović je dao i korisne informacije
MUP-u Federacije BiH te je pristao svjedočiti u nekoliko sudskih
postupaka koje zastupa Tužiteljstvo BiH.

Optužnica je Dojčinovića teretila za ubojstvo iz koristoljublja
Monike Urantowke koja je namjeravala prodati više nekretnina među kojima i kuću u Medulinu. Ona je htjela prodaju obaviti što prije jer je postojala mogućnost njezine zapljene budući da se njezina muža Roberta Kazimireza Urantowkea sumnjičilo za umiješanost u pranje novca u Hrvatskoj, rečeno je u Županijskom sudu u Mostaru.

Dojčinović je, kako je navedeno, tvrdio da je ozbiljan kandidat za
kupnju kuće u Medulinu a za vrijeme pregovora o kupnji ubio je
vlasnicu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju