Obavijesti Video Pretražite Navigacija
moguć štrajk

Predsjednica sindikata o situaciji na pulskom aerodromu: "Ne može direktorica primati 24.000 kuna, a s druge strane radnicima smanjiti plaću"

Aktualno Galerija Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Foto: DNEVNIK.hr Zračna luka Pula - 1 Zračna luka Pula - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zračna luka Pula - 2 Zračna luka Pula - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zračna luka Pula - 3 Zračna luka Pula - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Zračna luka Pula - 4 Galerija 1/6 >>
A usred turističke sezone u pulskoj zračnoj luci traje proces mirenja između sindikata i uprave zračne luke, a sve zbog nepostizanja dogovora oko sklapanja kolektivnog ugovora te zbog, kako su naveli iz sindikata, dugoročno ugrožene egzistencije radnika, kao i cijelog niza nepravilnosti. Ako se mirenje uspješno ne završi, moguć je i štrajk.

"Nadamo se da će prevladati razum, a s druge strane i mi ćemo se kao ministarstvo uključiti u pregovore i sve zainteresirane strane već početkom idućeg tjedan pozvati na razgovor", rekao je Tomislav Mihotić iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar razgovarala je s predsjednicom sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marinom Cvitić.

Cvitić kaže kako su danas odlučili odgoditi štrajk iz više razloga.

Mirenje još nije niti počelo, a turistički djelatnici iz tog kraja Cvitić upozoravaju da bi štrajk na aerodromu značio prekid sezone.

Među zaposlenicima je provedena anketa koliko njih želi ići u štrajk, a Cvitić kaže kako su ljudi bili izloženi raznim pritiscima pa i prijetnjama otkazom pa se očekivano nije javio veliki broj zaposlenika. No javilo ih se dovoljno da pokažu koliko nezadovoljstvo vlada u zračnoj luci Pula.

Najveći problemi su nesklapanje kolektivnog ugovora, a prelomilo se oko plaća, kaže Cvitić te dodaje da su plaće najmanji problem.

"Plaće su manje 20 posto i mi prihvaćamo da budu umanjene neko vrijeme", kaže predsjednica sindikata no ističe da krizu moraju izdržati svi.

"Ne može direktorica primati neokrznutu plaću od 24.000 kuna, a s druge strane radnicima smanjiti plaću", kazala je Cvitić te dodala kako je direktorica uvela nova radna mjesta koja nisu postojala ni u vrijeme najboljih rezultata.

Ako do početka rujna ne bude zatvaranja granica, i ako se letovi nastave kako su i najavljeni, pulska zračna luka bit će na nekih 25 posto od rekordne 2019 godine.
Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene