Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za nove priključke za struju u Valovinama 100.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u Puli izjavila kako će to ministarstvo dati oko sto tisuća kuna za nove priključke za struju u kampu Valovininama u Puli u kojem živi 106 osoba, odnosno 17 obitelji s 33 djece te 17 samaca.

Struja je u Valovinama, gdje su privremeno smješteni branitelji, isključena prije mjesec dana zbog nepodmirenih dugova.

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici

Intenzivno tražimo najbolji način za rješenje stambenog pitanja branitelja u Valovinama, kazala je Kosor, dodavši kako Ministarstvo branitelja po zakonu može riješiti stambeno pitanje za samo one branitelje koji su stekli trajan status hrvatskoga ratnog vojnog invalida. Po njezinim riječima do sada ih je 11 podnijelo zahtjev i njima je riješeno stambeno pitanje, a rješava se još 16 zahtjeva.

Potpredsjednica Kosor, koja se danas sastala s braniteljima u kampu, naglasila je kako razmatra načine trajna rješavanja pitanja svih branitelja u Valovinama pa i onih s privremenim statusom hrvatskih ratnih vojnih invalida, odnosno onima kojima se ne može riješiti stambeno pitanje po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

"O samu modelu javnost ćemo naknadno izvijestiti, no predložili smo da grad Pula pokuša pronaći zemljište s infrastrukturom koje bi mogao ustupiti, a onda bismo se mi dogovorili o modelu izgradnje stanova s Ministarstvom graditeljstva", kazala je Kosor. Dodala je kako je to samo jedan od mogućih modela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene