Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim Zagreba, koji se prije tri i pol godine prvi upustio u akciju besplatnih knjiga za 65.000 osnovaca, udžbenike će za iduću školsku godinu učenicima osigurati Split, Zadar, Osijek, Dubrovnik, Virovitica, Đakovo, Kutina, Velika Gorica te niz manjih mjesta.


Računa se da će iz proračuna izdvojiti oko 70 milijuna kuna za udžbenike, a svima je zajednička dužnost da udžbenike vrate na kraju školske godine da bi ih mogle koristiti druge generacije, piše Vjesnik.

Vezani članci Slika nije dostupna Kupite školske knjige online na 12 rata bez kamata – stižu na vašu adresu! Slika nije dostupna Hoće li udžbenici i knjige poskupjeti zbog PDV-a?

Besplatne udžbenike, osim tradicionalno 65.000 zagrebačkih osnovaca, tako će u novoj školskoj godini koristiti i zagorski đaci, kao i oni na otocima.

U Ministarstvu znanosti kažu da će školska godina 2006/07. biti zapamćena po najvećem broju osiguranih besplatnih udžbenika za osnovnoškolce.

Najviše novca za udžbenike izdvojit će Zagreb. S početnih 22 milijuna kuna, iznos se ove godine popeo na 42 milijuna. Split će izdvojiti 10 milijuna kuna, Zadar dva milijuna, Dubrovnik 100.000. Osječko-baranjska županija izdvojit će po 500 kuna za 3445 učenika.

Računa se, naime, da je prosječna cijena udžbenika za niže razrede oko 500 kuna, dok je u višim razredima oko 800 kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju