Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave
Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave Foto: Pixsell/Facebook

Vukovarski vodotoranj večeras je osvijetljen u bojama ukrajinske zastave, u znak solidarnosti Vukovara s ukrajinskim narodom.


Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava objavio je fotografiju Vukovarskog vodotornja koji je i večeras osvijetljen plavom i žutom, bojama ukrajinske zastave, kao što je bio osvijetljen i lanjskog 25. kolovoza, povodom proslave 30. obljetnice neovisnosti Ukrajine. 

Penava je na Facebooku poručio da se time Vukovarci solidariziraju s ukrajinskim narodom s kojim su u mislima i molitvama. 

Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave (Foto: Facebook)

"Gledajući strašne scene koje jutros stižu iz Ukrajine, nemoguće je ne prisjetiti se tog osjećaja straha, neizvjesnosti i nesigurnosti. Upravo stoga solidariziramo se s narodom Ukrajine te smo u mislima i molitvama s njima.

Tužni prizori iz Ukrajine Potresne scene: Tuga, bol, strah i neizvjesnost na licima Ukrajinaca

Karta događaja u Ukrajini Objavljena karta invazije: Uživo možete pratiti gdje se sve odvijaju vojne akcije u Ukrajini

Izražavam nadu kako će se ovi nemili događaji završiti u što skorijem roku, sa što manjim posljedicama na stanovništvo Ukrajine.

U znak solidarnosti, Vukovarski vodotoranj danas će svijetliti u bojama ukrajinske zastave, kako je svijetlio i 24. kolovoza 2021. godine povodom proslave 30. obljetnice neovisnosti Ukrajine", napisao je Penava.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju