Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti protukandidat Plenkoviću?

Penava razmišlja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a: "Riješit ćemo problem nesankcioniranja ratnih zločina"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava razmišlja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a jer smatra da bi tako mogao progurati da se ratni zločinci napokon kazne.

"Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i obljetnica i morao sam donijeti odluku što je najpametnije napraviti s aspekta rješavanja sudbine stradalnika. Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji...", rekao je Penava.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Ivan Penava Nakon masovne tučnjave Javio se HDZ: ''Penavine poruke su da je nasilno ponašanje nekad dozvoljeno, nekad ne''

Penava o kandidaturi za predsjednika HDZ-a razmišlja jer smatra da jedino tako može staviti u fokus i riješiti problem nesankcioniranja ratnih zločina iz Domovinskog rata pošto godinu dana od velikog prosvjeda u Vukovaru državne institucije nisu napravile baš ništa.

Kaže kako će do rješavanja problema neprocesuiranih ratnih zločina pokušati doći u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora, piše Večernji list.

Penava tako postaje već četvrti u nizu, nakon Davora Ive Stiera, Mire Kovača i vjerojatno Tomislava Karamarka, koji bi mogao postati protukandidat Andreju Plenkoviću u HDZ-u na unutarstranačkim izborima u proljeće 2020. godine.

Godišnjica prosvjeda

Podsjetimo, u petak je godišnjica organiziranja prosvjeda u Vukovaru i tematike neprocesuiranih ratnih zločina. Na godišnjicu velikog prosvjeda zbog pitanja neprocesuiranja ratnih zločinaca u Hrvatskoj, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je da smo zakazali kroz vlast. ''Za to svi snosimo odgovornost, ali najveća je odgovornost na dužnosnicima koji su obnašali i obnašaju dužnost. Čemu da se žrtva nada u ovakvom postupanju?'', rekao je.

"Stvorili smo bolesno društvo. Za takvo stanje nemamo izgovora i to moramo mijenjati", rekao je i dodao: "Od prosvjeda je prošla godina dana, dogodilo se nije ništa. Prosvjedom smo pokazali da Hrvatska sustavno zanemaruje temeljne ljudske vrijednosti, vlastiti Ustav i zakone, da je u Republici Hrvatskoj, njezinim institucijama i dužnosnicima prisutan duboko nepravedan sustav vrijednosti koji na okrutan način 28 godina zanemaruje temeljna ljudska prava žrtava Domovinskog rata"..


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene