Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog pada Gradskog vijeća privremeno prestaje i financiranje programa ranije određenih proračunom, poput subvencioniranja prijevoza, stipendija, ali staju i već započeti projekti infrastrukture. Upitno je i što će biti s EU projektom izgradnje vodovoda.


Prvi efekti neusvajanja proračuna grada Vukovara za 2014. godinu se već mogu vidjeti, a mnogi i osjetiti na svojoj koži. Naime, na službenoj web stranici grada, www.vukovar.hr, danas su postavljene obavijesti o privremenom prekidu financiranja raznih programa.

Vezani članci Tučnjava, ilustracija Uhićeni i maloljetnici: Ispred škole u Vukovaru potukla se skupina mladića hrvatske i srpske nacionalnosti Slika nije dostupna Sabo: Oporbi je u interesu što gore, to bolje

Prema tome do daljnjega, odnosno, dok ne bude izabrano novo vodstvo grada i izglasan novi proračun s tim stavkama, zaustavlja se sufinanciranje troškova međugradskoga prijevoza za srednjoškolce, prijevoza učenika, srednjoškolaca i starijih osoba na području grada, kao i financiranje udruga i sportskih klubova.

Josipović: I pad lokalne vlasti dio je demokracije

Iz istoga razloga neće se održati ovogodišnji tradicionalni sajam cvijeća. Do daljnjega nema niti isplate stipendija, a upitno postaje i raspisivanje natječaja za program sufinanciranja ugradnje PVC stolarije i fasada na obiteljske kuće. Još uvijek se ne zna što će biti s EU projektom vrijednim 48 milijuna eura za izgradnju vodovodne mreže, odvodnje i kanalizacije kao i izgradnjom Poduzetničkog inkubatora.

Staju i neki već započeti projekti kao što je asfaltiranje i uređenje prometnica, razne manifestacije… Sva ta davanja i programi na čekanju su dok ne bude izabrano novo Gradsko vijeće i gradonačelnik.

Međutim i tada će nastavak svih tih programa ovisiti hoće li oni biti prijedlog novoga proračuna, čije se usvajanje očekuje krajem kolovoza ili tijekom rujna. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook