Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolonu sjećanja, kojom će se 18. studenoga u Vukovaru obilježiti 25. obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu, predvodit će vukovarski stradalnici i branitelji, najavio je u četvrtak gradonačelnik Ivan Penava te pozvao sve domoljube da dođu u grad heroj i dostojanstveno odaju počast vukovarskoj žrtvi.


"Pozivam sve domoljube, koji svojim dolaskom žele biti i uložiti dio sebe u Vukovar te se pokloniti žrtvama, da nam se 18. studenoga pridruže kako bi svi zajedno pokazali da i četvrt stoljeća nakon agresije i tragičnih događaja u Vukovaru živi djelo koje su isklesali hrvatski branitelji ovoga grada 1991. godine", poručio je Penava.

Vezani članci Boris Milošević Boris Milošević na Facebooku: "Od svake moje riječi glasnije govore vukovarske grobnice" Predsjednik RH Zoran Milanović odao počast žrtvi Vukovara na Ovčari - 2 Predsjednik Zoran Milanović počast žrtvi Vukovara odao je na Ovčari, nije davao izjave

Najavio je da će se i 25. obljetnica pada Vukovara obilježiti pod motom "Vukovar, mjesto posebnog pijeteta", a sadržavat će 30-ak različitih komemorativnih programa. "Želimo u prigodi 25. obljetnice posebnu pozornost pridati obiteljima zatočenih i nestalih, kao i hrvatskim braniteljima Vukovara koji će ove godine predvoditi Kolonu sjećanja", kazao je.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je nadu da obilježavanje 25. obljetnice ratnog stradanja Vukovara neće biti korišteno u dnevnopolitičke svrhe, već da će u središtu pozornosti biti svi oni koji su živote dali za slobodan Vukovar.

Predsjednik gradonačelnikova Savjeta za branitelje Tomislav Josić rekao je da će Kolonu sjećanja predvoditi svi vukovarski branitelji, a ne samo pripadnici 204. vukovarske brigade. "Ovaj grad branili su brojni branitelji, pripadnici 204. brigade, ali i dragovoljci HOS-a, MUP-a i drugih postrojbi i svi oni zaslužuju da se nađu na čelu Kolone sjećanja", kazao je Josić.

Cjeloviti program obilježavanja ovogodišnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. bit će objavljen naknadno. (Hina)