Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAKVO NAS VRIJEME ČEKA?

STIŽE PROMJENA VREMENA Za vikend kiša i oblačno, od ponedjeljka padaju temperature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujni oblaci koji su se u petak navukli na cijelu zemlju najavili su promjenu vremena koja nam stiže u subotu.

U subotu ujutro će u većini krajeva biti oblačno i kišovito, jedino u Slavoniji i Baranji djelomice sunčano, često i magla. Općenito će na istoku pasti malo ili nimalo kiše, a na Jadranu će ona biti najjača i najobilnija. Puhat će jugo, umjereno do jako pa ostaje toplo - oko 7 stupnjeva u unutrašnjosti, a na Jadranu i do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Poslijepodne uglavnom bez kiše, ali cijeli dan će biti oblačno. Slaba kiša može opet padati u večernjim satima. Najviša temperatura između 10 i 14 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji u subotu će biti najmanje oblaka i uglavnom bez kiše. I ovdje će biti toplo, a temperatura od 7 do najviše 13 stupnjeva.

U gorskom dijelu oblačno, a iako će i poslijepodne biti kiše, bit će uglavnom slaba. Na sjevernom Jadranu promjenjivo pa će uz pljuskove biti i nešto sunca. Jugo će polako okretati na umjeren sjeverozapadnjak.

Najviše pljuskova, kiše i grmljavine očekuje južni dio Jadrana, a lokalno su moguće i velike količine kiše. Puhat će jako jugo, ali poslijepodne će polako slabjeti. Temperatura ostaje slična ili ista - do 18 stupnjeva.

I u nedjelju će prevladavati oblačno, ponegdje s malo kiše, ali toplo. No, sljedeći tjedan i to će se promijeniti. Čeka nas više sunca, ali temperatura će pasti i to prilično, pa se ujutro pripremite na mraz i temperaturu dosta ispod nule.

Na moru će nedjelja biti topla, s manje kiše nego u subotu, a bit će i sunčanih razdoblja.

Od ponedjeljka i ovdje nagla promjena vremena, mogli bismo reći i godišnjeg doba - bit će hladno i to uz olujnu buru o čemu svakako vodite računa ako planirate putovati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene