Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svega po malo

NAJOSJETLJIVIJI ĆE SE OSJEĆATI BOLJE Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kopnenom području djelomice sunčano uz promjenjivu, a povremeno i povećanu naoblaku. Mjestimice će biti i kiše te pljuskova i grmljavine. Na Jadranu nešto sunčanije.

Lokalni pljuskovi, sunce, toplo pa i vruće vrijeme očekuje nas i danas, s jedne strane povećana vlaga malo će narušavati osjećaj ugode, no s druge, ipak će biti i malo svježije nego danas pa će to donekle kompenzirati visoku vlažnost. Ovakvo vrijeme većinom smeta samo izuzetno osjetljvim meteoropatima, dok su u globalu biometeorološke prilike povoljne. Prema vikendu očekujemo sve više sunca, stabilnije vrijeme, tad će se i oni najosjetljiviji osjećati mnogo bolje.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Prije vikenda, sa sjeverozapada nam se približava jedan frontalni sustav, svježiji oceanski zrak još jednom će nad našim područjem destabilizirati atmosferu.

U unutrašnjosti zemlje očekuje nas umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom. Kasno poslijepodne i prema večeri u zapadnim predjelima postupno smirivanje. Na sjevernom Jadranu djelomice, a u Dalmaciji pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu zapadni i sjeverozapadni, na sjevernom dijelu mjestimice i bura. Najviša dnevna temperartura zraka uglavnom od 24 i 28, a na Jadranu do 32°C, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Sunčano uz promjenjivu naoblaku

U kopnenom području tako će, od jutra, biti djelomice sunčano uz promjenjivu, a povremeno i povećanu naoblaku. Mjestimice će biti i kiše te pljuskova i grmljavine. Na Jadranu nešto sunčanije. Sunčano će zapravo i prevladavati, dok su šanse za pljuskove na moru u principu male. Puhat će većinom bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti između 15 i 20, a na Jadranu 21 i 25 stupnjeva.

Oblaci će se motati nad podučjem središnje Hrvatske sve do večeri kad bi se vrijeme ipak trebalo postupno smirivati. No do tad, i poslijepodne može biti pljuskova i grmljavine. Uz slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, očekuje se malo svježije vrijeme.

Slično i u Slavoniji, tijekom dana povremeno kiša i pljuskovi, a navečer postupno smirivanje. Temperatura će biti između 26 i 28 stupnjeva. Mogućnosti za pljuskove ima i u gorskoj Hrvatskoj, rijetko na sjevernom Jadranu. Sredinom dana možda uz dnevni razvoj oblaka i to prije svega u unutrašnjosti Istre. Na moru će prevladavati vedro, mjestimice uz umjerenu buru i sjeverozapadnjak. Temperatura, od 30 do 32, u gorju pak svježije, 23 do 26 stupnjeva.

I u Dalmaciji će uglavnom prevladavati sunčano, uz tek malu do umjerenu naoblaku. Pokoji lokalni pljusak moguć je poslijepodne, više u zaleđu. Puhat će zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti većinom između 31 i 33 stupnja.

Idućih dana i na kontinentu očekujemo više sunca, većinom će prevladavati vedro, a još samo u petak rijetko je ponegdje moguć kakav ljetni pljusak. Vjetar će biti slab, a temperatura, ponovno sve viša. I na moru će se nastaviti sunčano, a kao i na kontinentu malo nestabilnije bit će u petak kad bi rijetko, i to uglavnom u unutrašnjosti Istre i Dalmacije moglo biti tek pokojeg pljuska. Puhat će bura i sjeverozapadnjak, a opet će biti i malo više vruće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene