Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Sa sjevera stiže sibirska hladnoća: Krajem tjedna očekuje nas zimsko vrijeme kakvo ove godine još nismo vidjeli

Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr)
Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Zima nikako nije završila, iako smo skoro pa u zadnjoj dekadi veljače. Ona prava, čini se, tek nam dolazi.

Već nekoliko dana atmosferski modeli ukazuju na izuzetno hladan polarni zrak koji će u danima koji slijede zahvatiti Europski kontinent, a onda, barem dijelom, i naše krajeve.

Pročitajte i ovo Ilustracija promjenjivog vremena Vremenska prognoza Mjestimična kiša neće nas zaobići: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje idućeg tjedna Ilustracija vremenska prognoza "Stiže pravi ugriz zime": DHMZ najavio veliko zahladnjenje, prve značajne promjene već od petka

S obzirom na to da će istodobno nad Sredozemljem nastaviti kružiti vlažan i nestabilan zrak, pritjecat će i u naše krajeve, a u srazu sa Sibirskom hladnoćom koja će se spuštati sa sjevera, stvarat će se idealni uvjeti za snijeg. A nakon snijega, za vikend stisnut će minusi.

Jutro

I u utorak ujutro prevladavat će oblačno, u kopnenom području povremeno sa susnježicom i snijegom, na Jadranu uglavnom s kišom, s tim da na sjevernom dijelu isto može biti i susnježice ili malo snijega. Na južnom Jadranu moguća je obilnija kiša.

Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočnjak, na većem dijelu Jadrana umjerena, sjevernije i jaka bura, a na jugu jugo. Zadržat će se i hladno, u kopnenom dijelu ujutro uz temperaturu oko nule, u gorju i 3, 4 stupnja ispod nule, dok će na moru biti većinom između 3 i 8 stupnjeva u plusu.

Središnja Hrvatska

I poslijepodne oblačno u kopnenom dijelu, povremeno uz snijeg, posebno na zapadu. Temperatura neće previše porasti u odnosu na jutro, bit će tek oko 2 stupnja, no zbog sjevernog vjetra činit će se hladnije.

Slavonija

Prema istoku, nekako će to više biti susnježica, mokar snijeg ili čak i kiša, iako i ovdje prema večeri sve više očekujemo baš snijeg. Temperatura će također biti najviše 2 ili 3 stupnja, a isto će puhati povremeno umjeren vjetar, sjeveroistočni i istočni.

Sjeverni Jadran

U Gorskoj Hrvatskoj očekujemo stvaranje novog snježnog pokrivača, desetak do 15 centimetara novog snijega, a nošenog burom, malo ga može biti i podno Velebita.

Na moru će ipak uglavnom padati kiša, iako mjestimice može biti i susnježice. Puhat će umjerena i jaka bura, u podvelebitskom kanalu s olujnim udarima. U odnosu na jutro će i pojačati. Temperatura, u gorju oko nule, a na moru do 7 stupnjeva.

Dalmacija

I u Dalmaciji će prevladavati oblačno vrijeme, uglavnom s kišom koja na jugu lokalno može biti i obilnija. A u zaleđu ima šansi i za pokoju pahulju. Veći dio dana južnije će puhati jugo, a sjevernije bura.

Temperatura će biti od 6 na sjeveru do 10-ak stupnjeva na jugu Dalmacije. Jedino u zaleđu hladnije.

Tri dana kopno

Idućih dana posvuda snježno i vjetrovito. Glavninu oborine u ovoj epizodi očekujemo u četvrtak i petak, kad bi i u nizinama kopnenog dijela moglo biti obilnijeg snijega. To može biti dvadesetak centimetara, ali čak i mnogo više ako se poklope svi potrebni elementi.

U svakom slučaju, bit će i dosta vjetrovito, zimsko vrijeme kakvo ove godine nismo vidjeli.

Tri dana more

Na Jadranu će idućih dana uglavnom padati kiša, iako će mjestimice, većinom sjevernije, biti i nešto snijega. Puhat će vrlo jaka i olujna bura, pa očekujte poteškoće u prometu. Na jugu bi u četvrtak moglo biti obilnije kiše.

Ako niste u gorju, lopate za snijeg još vam ne trebaju, no u četvrtak i petak bi mogle. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene