Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Ovaj je listopad po mnogo čemu poseban. Ova dugotrajna stabilnost donijela je nekoliko specifičnosti: imamo znatno višu temperaturu od prosjeka, više sunca te češće jutarnje magle. Što se tiče kiše - ovogodišnji listopad spada među 10 % najsušnijih.

Na samom kraju listopada, temperature kao u rujnu. Kad ne bi bilo česte magle u unutrašnjosti, odstupanje temperature od prosjeka bilo bi i veće. Ovako barem u kopnenim krajevima imamo djelomičan dojam jesenskog vremena, dok se na Jadranu ljudi na pragu studenog još uvijek kupaju u moru temperature 20-ak stupnjeva.

U srijedu navečer ponovno magla, već se stvara u nekim krajevima pa će u utorak u unutrašnjosti osvanuti sivo i tmurno jutro. Niski oblaci i magla dulje će se zadržavati na zapadu, cijelo prijepodne, pa tamo može biti i malo rosulje, dok će se u Slavoniji prije podneva probijati sunce. Najniža će temperatura biti između 7 i 10 stupnjeva.

Na Jadranu sunčano, samo uz malo oblaka, no lokalno i ovdje može biti kratkotrajne magle, osobito u Istri, na njezinoj zapadnoj obali te u Ravnim kotarima. Puhat će slab burin koji će prema podnevu Okretati na maestral. Temperatura će biti od 13 do 16.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, metorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Meteorolog Čačić otkriva koje su posljedice za države koje nemaju sustav za rano upozoravanje na opasnosti od prirodnih nepogoda

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Topljenje ledenjaka moglo bi aktivirati do sada nepoznate viruse. No Ivan Čačić otkriva dobru vijest

Niski oblaci će se u mnogim dijelovima središnje Hrvatske zadržavati i iza podneva, tako da će i sredina dana biti većinom oblačna. Najviše će sunca biti na sjeveru i istoku, dok u zapadnim predjelima djelomično razvedravanje možemo očekivati tek nakon 14 sati.

U onim mjestima gdje će se sunce probiti malo ranije, temperatura će narasti do 18, 19 stupnjeva, dok će drugdje ona uglavnom biti između 15 i 17. Navečer ponovno magla.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu više sunca nego na zapadu. Ovdje će se magla i niski oblaci nešto ranije razići, pa će biti ugodnije, do 20-ak stupnjeva.

U Istri, Primorju i na Kvarneru sunčano i vrlo toplo, samo uz malo oblaka. Puhat će slab maestral, a temperatura će biti oko 24 stupnja. U Gorskom kotaru i Lici, magla i niski oblaci zadržat će se otprilike do podneva, a onda će se i ovdje razvedravati, uz sunčana razdoblja i iznadprosječnu temperaturu, 18, 19 stupnjeva.

I u Dalmaciji će, kao i na sjeveru biti sunčano, a u mnogim krajevima i vedro. Puhat će slab, na otocima umjeren maestral, a temperatura će rasti do 24, 25 stupnjeva.

Vikend stabilan, pa ćemo u unutrašnjosti i dalje imati prijepodnevnu maglu koja će se ponegdje dulje zadržavati. Najveća vjerojatnost za to je u zapadnim krajevima gdje će onda i temperatura ostati nešto niža.

Ona najviša će uglavnom biti između 15 i 20 stupnjeva, 15 tamo gdje ćemo imati dugotrajnu maglu i niske oblake, a 20 tamo gdje će se ranije razvedriti, najvjerojatnije u Slavoniji. U noći sa subote na nedjelju završava ljetno računanje vremena, pa ćemo tada vratiti kazaljke sata unatrag i dobiti jedan sat dulje za spavanje.

Na obali znatno sunčaniji vikend, iako i ovdje može biti jutarnje magle, no samo kratkotrajne, osobito u petak i nedjelju oko Istre i Ravnih kotara. Jutarnja će temperatura biti oko 15, a najviša dnevna oko 24.

I sljedeći će tjedan početi stabilno – na obali vedro, a u unutrašnjosti prijepodne magla, poslijepodne sunce. Tek u drugoj polovini tjedna nazire se manje pogoršanje uz kišu i blaže zahladnjenje, međutim neki ozbiljniji, jači pad temperature nije na vidiku niti u prvim danima studenog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene