Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Vjetar i hladnoća u danima pred nama, meteorolog Dario Brzoja otkriva kada možemo očekivati novu promjenu vremena

Vremensku prognozu za vikend i idući tjedan donosi meteorolog Nove TV Dario Brzoja.

Ciklona koja nam je donijela kišu brzo odmiče dalje. Vedri se uz jačanje polja povišenog tlaka, no gradijenti će i u subotu još biti izraženi pa će se zadržati vjetrovito, poglavito u Slavoniji i Dalmaciji. S vedrinom i pritjecanjem suhe, kontinentalne zračne mase sa sjevera, za vikend nas očekuje i dosta hladnije vrijeme, a osjetu hladnoće će doprinositi i sam vjetar. To bi bio recept za subotu, dok nam prva polovica idućeg tjedna nosi novu promjenu vremena i opet nekoliko oblačnijih dana.

Pročitajte i ovo Inkubatori Dan palčića Sve je više prijevremeno rođene djece, ali za palčiće ima i dobrih vijesti

U noći gotovo posvuda očekujemo potpuno razvedravanje pa će jutro biti sunčano. Osim možda na istoku. Osjetno hladnije nego u petak, ali i razmjerno vjetrovito, i to poglavito u Slavoniji te duž Jadrana. U tim krajevima puhat će sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na udare olujan, a na sjevernom Jadranu i bura. Zbog jakog vjetra na snazi je i Meteoalarm. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od -2 do 3, a na Jadranu od 7 do 11 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Giorgia Meloni i Andrej Plenković - 1 posjetila Zagreb Meloni o kontroli na granicama: "Mjera je privremena i mislimo da ćemo je moći ukinuti u bilo kojem trenutku"

Danju će prevladavati sunčano, u središnjoj Hrvatskoj uz slab vjetar sa sjevera te temperaturu nižu nego u petak. Ovdje će biti najmanje vjetra pa zato i najugodnije. Temperatura između 8 i 12 stupnjeva, ali uz sunce.

U Slavoniji i Baranji nešto oblačnije, i svakako vjetrovitije. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, prijepodne na mahove moguće i olujan. Kasnije, osobito prema kraju dana u slabljenju. Temperatura će biti oko 7, 8 stupnjeva, a uz vjetar doimat će se i hladnije.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu većinom će prevladavati sunčano. Bura će sredinom dana oslabjeti i navečer ponovno zapuhati. 6 do 9 stupnjeva u gorju, a oko 15 na sjevernom Jadranu u subotu u najtoplijem dijelu dana.

Pročitajte i ovo Klavocin - 1 Liječi bakterijske upale Nestašica popularnog antibiotika: Ima li razloga za zabrinutost?

Pročitajte i ovo Replika Memorijalnog groblja u Vukovaru koju su izradili učenici - 4 uoči obljetnice Učenici izradili repliku memorijalnog groblja: Samo jedan križ izrađivali su po sat vremena

I u Dalmaciji će prevladavati sunčano, ali bit će i dosta vjetrovito. Puhat će najvećim dijelom jaka tramontana i bura s olujnim udarima. Osobito podno Biokova. Najdulje će vjetrovito zadržati južnije u Dalmaciji gdje će se bura smirivati tek u noći. Najviša dnevna temperatura bit će od 13 do 15 stupnjeva. U zaleđu svježije.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik grada Zagreba - 4 Veći od ovogodišnjeg Tomašević predstavio proračun: Rastu plaće gradskim zaposlenicima, gradit će se vrtići i stanovi...

U nedjelju nas očekuje djelomice sunčano i mirnije vrijeme. Na kopnu malo više oblaka nego u subotu zbog blizine jedne fronte sjevernije od nas, ali suho. Jutro hladno, mjestimice uz mraz. Biometeorološke prilike bit će povoljne. Od ponedjeljka promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, najizglednije krajem dana i utorak prijepodne. Vjetar slab, no u ponedjeljak će se ipak malo osjetiti južina i dolazak promjene vremena. Sredinom tjedna opet će to biti sjeverac. Nakon što sutra zahladi, početkom tjedna ponovno mrvicu toplije.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV uživo iz Vukovara Političke tenzije uoči Dana sjećanja: "Očito Zoran Milanović daje za pravo Ivanu Penavi"

Pročitajte i ovo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Velika tuga Tri desetljeća traže svoju djecu: "Onda smo se nadali , sada sam svjestan da ga nema, nema ni kosti, ni groba"

Na Jadranu u nedjelju sunčano i burno. U ponedjeljak već promjenjivije uz južinu, poslijepodne i krajem dana prvo uz malo kiše na sjevernom dijelu, a potom će biti mogući i pljuskovi s grmljavinom. I u utorak, pa i u srijedu, i to češće i izglednije u Dalmaciji. U ponedjeljak jugo, a u utorak već bura. Nakon hladnijeg vikenda, početkom tjedna i na moru će opet biti malo toplije.

Pročitajte i ovo Anto Nobilo Počinje suđenje Anto Nobilo postaje dio tima obrane Milorada Dodika: "Predmet je izvanredan"

Sljedeći tjedan dakle, nosi novu promjenu vremena. Kiše će biti više na Jadranu i u predjelima uz Jadran, poglavito u Dalmaciji prema sredini tjedna, dok nam druga polovica, odnosno kraj tjedna i vikend za sad izgledaju stabilnije, sunčanije, ali i dodatno hladnije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene