Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posjetila Zagreb

Meloni o kontroli na granicama: "Mjera je privremena i mislimo da ćemo je moći ukinuti u bilo kojem trenutku"

Aktualno Galerija Giorgia Meloni, premijerka Italije Giorgia Meloni, premijerka Italije Foto: Vijesti u 17 Giorgia Meloni i Andrej Plenković - 1 Giorgia Meloni i Andrej Plenković - 1 Foto: Vijesti u 17 Giorgia Meloni i Andrej Plenković - 2 Giorgia Meloni i Andrej Plenković - 2 Foto: Vijesti u 17 +0 Giorgia Meloni i Andrej Plenković - 3 Galerija 1/4 >>
Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s talijanskom premijerkom Giorgijom Meloni koja boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj.

Na sastanku su, poručuju, razgovarali o ključnim političkim temama, ekonomskim i prometnim. Italija je, rekao je premijer Andrej Plenković, pružila podršku Hrvatskoj za ulazak u članstvo OECD-a. Ipak, najvažnija tema bila je Schengen i pojačane kontrole na granicama. Nakon sastanka u Banskim dvorima, Giorgia Meloni je stigla i u Sabor, gdje ju je dočekao predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

"11 članica Schengena ima neku vrstu privremenog vraćanja graničnih kontroli, Italija nije tu jedina pa sukladno tome ni Slovenija, međutim ono što želimo da taj privremeni režim ne traje dugo, da u međuvremenu intenziviramo suradnju između hrvatske i talijanske pa naravno i slovenske policije slijedom sastanaka ministara unutarnjih poslova", rekao je premijer Plenković.

Pročitajte i ovo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Velika tuga Tri desetljeća traže svoju djecu: "Onda smo se nadali , sada sam svjestan da ga nema, nema ni kosti, ni groba"

Pročitajte i ovo Učenički dom - 4 Mladi i ambiciozni Sa samo 14 godina zamijenili su toplinu obiteljskog doma drugačijim životom: "Kako bi bilo lijepo da sam sad s mamom kod kuće"

"Mjera je privremena i mislimo da ćemo je moći ukinuti u bilo kojem trenutku kada uvjeti budu nešto jasniji i kada situacija bude mirnija", dodala je Meloni.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene