Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uoči obljetnice

Učenici izradili repliku memorijalnog groblja: Samo jedan križ izrađivali su po sat vremena

Aktualno Galerija Replika Memorijalnog groblja u Vukovaru koju su izradili učenici - 1 Replika Memorijalnog groblja u Vukovaru koju su izradili učenici - 1 Foto: Vijesti u 17 Replika Memorijalnog groblja u Vukovaru koju su izradili učenici - 2 Replika Memorijalnog groblja u Vukovaru koju su izradili učenici - 2 Foto: Vijesti u 17 Replika Memorijalnog groblja u Vukovaru koju su izradili učenici - 3 Replika Memorijalnog groblja u Vukovaru koju su izradili učenici - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Replika Memorijalnog groblja u Vukovaru koju su izradili učenici - 4 Galerija 1/4 >>
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježavaju i učenici Osnovne škole u Zagvozdu.

Replika memorijalnog groblja u Vukovaru stoji na školskom igralištu u Zagvozdu, a izradili su je učenici, roditelji i učitelji. Uz prigodni program u školi učili su o žrtvi Vukovara i Domovinskom ratu.

Kada joj netko spomene riječ domovina, Lorenu to prvo asocira na Vukovar i Škabrnju jer su to "mjesta koja su najviše krvarila", rekla je za Dnevnik Nove TV. 

Pročitajte i ovo Učenički dom - 4 Mladi i ambiciozni Sa samo 14 godina zamijenili su toplinu obiteljskog doma drugačijim životom: "Kako bi bilo lijepo da sam sad s mamom kod kuće"

Nina je opisala kako su izradili memorijalno groblje za koje su po sat vremena radili po jedan križ. "To smo radili kod kuće sa svojim roditeljima. Radili smo od drveta, morali smo poslije toga izbrusiti i morali smo ih lakirati", rekla je.

Iz Zagvozda ispred replike memorijelnog groblja uživo se javila reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić. "Oni su tu i zapalili svijeće u spomen na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

Pročitajte i ovo Anto Nobilo Počinje suđenje Anto Nobilo postaje dio tima obrane Milorada Dodika: "Predmet je izvanredan"

"Danas su u školi imali prigodni program, učili su o žrtvi Vukovara i Škabrnje, o Domovinskom ratu u globalu, ali i svim vrijednostima koje moramo nastaviti njegovati za bolju budućnost i za njih same - ono što nam je navrijednije - našu djecu", izvijestila je.

Kako to izgleda, pogledajte u prilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene