Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan palčića

Sve je više prijevremeno rođene djece, ali za palčiće ima i dobrih vijesti

Aktualno Galerija Liječnici - 1 Liječnici - 1 Foto: Vijesti u 17 Liječnici - 2 Liječnici - 2 Foto: Vijesti u 17 Inkubatori Inkubatori Foto: Vijesti u 17 +0 Dječja ruka Galerija 1/4 >>
U povodu Međunarodnog dana palčića, KBC Sestre milosrdnice održao je prigodni program i predavanje za roditelje palčića i medicinsko osoblje. Iako broj palčića raste iz godine u godinu, ali dobra je vijest da napreduje i njega palčića.

Međunarodni je dan palčića - prijevremeno rođene djece. U Hrvatskoj se prije termina svakog dana rodi sedmero djece.

KBC Sestre milosrdnice održao je prigodni program i predavanje za roditelje palčića i medicinsko osoblje. U toj bolnici na desetero rođene djece, jedno je palčić. Satistike, nažalost pokazuju kako iz godine u godinu broj prijevremeno rođene djece raste. Ali i njega palčića napreduje.

Pročitajte i ovo Giorgia Meloni i Andrej Plenković - 1 posjetila Zagreb Meloni o kontroli na granicama: "Mjera je privremena i mislimo da ćemo je moći ukinuti u bilo kojem trenutku"

Pročitajte i ovo Replika Memorijalnog groblja u Vukovaru koju su izradili učenici - 4 uoči obljetnice Učenici izradili repliku memorijalnog groblja: Samo jedan križ izrađivali su po sat vremena

"Bila je dosta mala, rodila sam ju s 1.120 grama. Ona se borila za život. Mi smo isto bili izvan sebe,  ali nekako uz roditelje i obitelj... Da nije bilo ovih doktora, mi danas tu ne bi bili"; rekla je majka palčića Ela Rukavina Lapov.

Pročitajte i ovo Učenički dom - 4 Mladi i ambiciozni Sa samo 14 godina zamijenili su toplinu obiteljskog doma drugačijim životom: "Kako bi bilo lijepo da sam sad s mamom kod kuće"

"Statistike se ne smajuju zato što se žene kasnije odlučuju na trudnoću. Recimo, da imaju povišen tlak, šećernu bolest, pa to rezultaira problemima u trudnoći i onda jednostavno moramo ranije završavati trudnoću", objasnio je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC Sestre milosrdnice Krunoslav Kuna.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene