Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje suđenje

Anto Nobilo postaje dio tima obrane Milorada Dodika: "Predmet je izvanredan"

Anto Nobilo
Anto Nobilo Foto: Darko Tomas/Cropix
Dodiku je idući tjedan zakazano ročište u procesu za nepoštivanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta. Jedan od članova tima za njegovu obranu bit će i ugledni hrvatski odvjetnik Anto Nobilo.

Poznati hrvatski odvjetnik Anto Nobilo bit će dio tima za obranu predsjednika Republike Srpske i šefa SNSD-a Milorada Dodika u sudskom postupku koji počinje 22. studenoga u Sudu BiH.

Dodiku je idući tjedan zakazano ročište u procesu za nepoštivanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta. Suoptuženik Milorada Dodika u ovom slučaju je v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića

Pročitajte i ovo Milorad Dodik ročište u Sarajevu Cirkus optuženika Dodika na sudu: "Ne mogu ustati, bole me leđa. Ne razumijem optužnicu. Zašto nema zastave RS-a?"

Pročitajte i ovo Milorad Dodik U ulozi optuženika Poznat datum kada će se Dodik pojaviti na Sudu BiH, odvjetnik poručio: "Ne očekujemo pošteno suđenje"

Dodik je tim povodom poručio da će sa svojim pravnim timom donijeti odluku o odlasku na ročište, piše Vijesti.ba.

Pravni savjetnik Dodikove obrane Anto Nobilo je za Federalnu televiziju poručio da je predmet zanimljiv s pravnog aspekta, a obrana predsjednika bosanskih Srba je u skladu sa suverenitetom zemlje.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Odbijeni svi prigovori Počinje sudski proces protiv Milorada Dodika

"Predmet je izvanredan i reći ću vam, što na prvi pogled ne izgleda, a vjerojatno se nećete složiti, ali čitao sam obranu Dodika koju je dao ranije u Tužilaštvu. Teze koje on zastupa su suverenističke teze, ali ne samo u odnosu na Republiku Srpsku, nego i u odnosu na BiH", rekao je Nobilo.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Nova prijetnja Dodik se ne namjerava povući iz politke: "Bit ću u prvi predsjednik samostalne Republike Sprske"

Ranije je Dodik odbio izjasniti o krivnja, kazavši da je Sud nelegitiman. Pitanje je hoće li se pojaviti u sudnici ili će tražiti odgodu, piše Dnevni avaz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene