Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Pred nama je brza promjena vremena: U gorju može pasti i snijeg

U petak opet kiša, promjena će biti brza, tako da nas za vikend već očekuje vedrije vrijeme, a sa svakom novom frontom, ipak je pomalo i hladnije, iza juga ide bura i za vikend jedna jesen ipak primjerenija datumu. Više doznajte u nastavku u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Darija Brzoje.

U četvrtak je u polju povišenog tlaka, većinom stabilna atmosfera, nekom je donijela sunce, nekome maglu. U sunčanom Dubrovniku je tako primjerice već u 10 ujutro bilo ugodnih 18, dok je magloviti Zagreb istodobno mjerio samo 6 stupnjeva. U petak, brzi prolazak ciklone promiješat će ovo vrijeme i svima donijeti kišu ili pljusak. Okrenut će i vjetar, prvo će puhati jugo, potom bura. Već za vikend posvuda više sunca, ali očekuje se i osjetno hladnije. 

Sa zapada se postupno skupljaju oblaci pa će kiše mjestimice biti već u noći. Novo jutro potom promjenjivo oblačno, s kišom, ali i pljuskovima praćenim grmljavinom. Pri tom se ne isključuje mogućnost ni obilnije oborine, prije svega na istoku zemlje. Umjereno i jako jugo i jugozapadnjak već će okretati na zapadni, pa sjeverozapadni i sjeverni vjetar, a na Jadranu zatim i buru. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 5 do 10, dok će na Jadranu biti između 11 i 16 stupnjeva.

Većinom oblačno i povremeno kišovito zadržat će se i poslijepodne. Prema kraju dana kidanje naoblake i razvedravanje sa zapada. Puhat će umjeren i jak sjeverac, a temperatura će biti od 11 do 14 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Upravna zgrada i punionica Coca Cole Slučaj potresao Hrvatsku Objavljena još jedna analiza pića: Iz Coca-Cole poslali poruku potrošačima, reagirao i ministar Beroš

I u Slavoniji i Baranji u petak većinom oblačno i kišovito, uz pljuskove i grmljavinu te pri tom moguće i obilniju kišu. Bit će dosta vjetrovito, puhat će umjeren i jak sjeverozapadnjak s olujnim udarima, a temperatura će biti od 11 do 13 stupnjeva. Uz vjetar i kišu, činit će se hladnije.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno s kišom i pljuskovima. Uz pad temperature u najvišem gorju bit će susnježice ili čak malo snijega. Prema večeri prestanak oborina te postupno razvedravanje. Ujutro južina, a od sredine dana sjeverni vjetar, na moru jaka bura i tramontana. Vjetar će na mahove tad biti i olujan. U gorju danju temperatura od 9 do 13, a na sjevernom Jadranu 14 do 17 stupnjeva.

I u Dalmaciji će biti promjenjivo, dijelom sunce, dijelom kiša i pljuskovi, lokalno moguće izraženiji. Jak vjetar mijenjat će smjer. I ovdje, od jugozapadnog i juga ujutro, preko jakog zapadnog i sjeverozapadnog vjetra sredinom dana, do tramontane i bure kasnije. Pomorski promet bit će otežan, pa vodite računa o tome. Najviša dnevna temperatura u Dalmaciji se očekuje između 15 i 20 stupnjeva.

Za vikend na kopnu djelomice sunčano, uglavnom suho, ali i osjetno hladnije. U početku će još biti i vjetrovito, pa se magla ne očekuje. Jutra dosta hladna, u nedjelju i ispod nule. Zato bit će mraza. Tko još nije, vrijeme je da skloni biljke s balkona. Temperatura ni poslijepodne neće preko 10 stupnjeva. U ponedjeljak ide novo naoblačenje s kišom. Kako sada stvari stoje predstoji nam još jedno kišovitije razdoblje u sljedećem tjednu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević DNEVNIK NOVE TV PITA Upravlja li gradonačelnik Tomašević dobro Zagrebom? Pogledajte rezultate glasanja

Na Jadranu će za vikend prevladavati sunčano, ali i burno. Poglavito u subotu kad u Dalmaciji bura na mahove može biti olujna. Zahladnjet će. U ponedjeljak naoblačenje, južina i potom kiša. Biometeorološke prilike za vikend uz sunce i buru bit će dosta povoljne, a manjak koncentracije i slabije raspoloženje mogli biste imati u ponedjeljak. Na početku novog radnog tjedna. Ne zbog posla, nego zbog promjene vremena.

Sljedeći tjedan, ne samo ponedjeljak, nego veći dio, osobito sredina donosi nam nove oborine, te hladnije jesensko vrijeme. Prije tog je sunčaniji i ljepši vikend, a prije vikenda petak, za koji smo na kraju pripremili i kratki sažetak prognoze za odabrana hrvatska mjesta i gradove.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene