Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Sunce, kiša pa opet sunce: Prognozu donosi meteorolog Darijo Brzoja

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Prema službenim podacima više od 100 litara kiše slilo se po četvornom metru u Gorskom kotaru, u Nacionalnom parku Risnjak. Naime toliko je zabilježila postaja Crni Lug.

Obilne kiše bilo je i drugdje, najviše oko Rijeke, u gorju te na sjeverozapadu zemlje. Kišonosna ciklona brzo odmiče dalje, ali uvjeti za nastanak novih nad područjem Europe ostaju i dalje iznimno povoljni, što znači, kiše će, uglavnom od dana do dana, biti i u narednom razdoblju.

U subotu većinom vrlo malo, i to kao posljedica ostataka ovog atmosferskog poremećaja. Jutro će tako biti barem djelomice sunčano, ali uz promjenjivu naoblaku. Pa uz više oblaka onda lokalno može pasti i malo kiše ili poneki pljusak.

 

Puhat će slab do umjeren, na sjevernom Jadranu ponegdje jak jugozapadnjak, a u Dalmaciji jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura, bit će od 8 do 12 stupnjeva u unutrašnjosti te većinom između 14 i 19 na obali i otocima.

Slično, ne posve stabilno, ali ponešto sunčanije vrijeme očekuje se poslijepodne. I dalje stoji šansa za malo kiše, lokalno, no te šanse su ipak znatno manje nego ujutro. Uz topao jugozapadnjak temperatura ide do 21 stupanj.

U Slavoniji i Baranji do 23 stupnja. Slično kao i na zapadu, bit će barem djelomice sunčano, puhat će jugozapadnjak, a rijetko može biti i malo kiše.

I kad govorimo o sjevernom Jadranu i gorskoj Hrvatskoj, očekuje se dijelom vedro i ne skroz stabilno. Šanse za malo kiše su i najveće upravo u gorju, a na ovom području, poglavito na moru, bit će i najvjetrovitije. Puhat će umjeren, mjestimice jak jugozapadnjak. U najtoplijem dijelu dana temperatura će biti od 17 u gorju do 23 stupnja na moru.

I u Dalmaciji u subotu barem djelomice, često i pretežno sunčano, te rijetko uz više oblaka može tijekom dana lokalno pasti malo kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar, a temperatura će biti 20-ak do čak 24 stupnja.

Zašto onda ne provjeriti i temperaturu mora, logično je, tko se još ne kupa pred blagdan Svih Svetih. U more slobodno možete još uvijek ove godine, temperatura mu je većinom između 20 i 22 stupnja.

 

Idućih dana očekujemo dosta sunčana vremena: sunčano će, a i toplo zapravo dobrim dijelom i prevladavati. Obzirom da se nastavlja vrijeme po jugu, naime puhat će umjeren, na mahove povremeno čak jak jugozapadnjak, uglavnom u gorju uz više oblaka tu i tamo svih dana može biti kiše. Nova jača promjena, s pljuskovima stiže nam u utorak.

I na Jadranu će biti sunca: pretežno na jugu, a uglavnom djelomice sunčano na sjeveru. Inače, u jugozapadnoj struji, to je jedna uobičajena situacija u kojoj je najviše oblaka na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru gdje se vlaga koja stiže s mora u velikim količinama nakuplja i kondenzira stvarajući kišne oblake.

Tako i na sjevernom Jadranu idućih dana može biti malo kiše, dok će na jugu vjerojatno najvećim dijelom prevladavati sunčano. Uz jugo koje će u utorak pojačati na olujno, i na moru će se zadržati iznadprosječno toplo.

Gledajući ovako ukupno, sljedeći tjedan izgleda kao pravi rolercoaster. Prvo toplo i južina, pa jača kiša sredinom tjedna, pa onda opet sunce, ali svježije, i onda još jednom kiša pred vikend. Ima svega. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene