Još ćemo kratko uživati u ugodnoj toplini i obilju sunca. Naime, već će se prema kraju ponedjeljka skupljati sve više oblaka, koji će nam u utorak donijeti i oborine, ali i osjetni pad temperature. Tom promjenom vrijeme će postati primjerenije kraju listopada.

Galerija


Jutarnje će vrijeme u nedjelju biti slično subotnjem: na kopnu će ujutro i dio prijepodneva biti magle, zatim će biti sunčano, gotovo bez vjetra. U kotlinama Like temperatura će iznositi oko nule, a u drugim dijelovima unutrašnjosti do sedam stupnjeva. Na Jadranu će od jutra većinom biti sunčano, tek rijetko je u nedostatku vjetra moguća i magla. Temperatura će ondje biti oko 16 stupnjeva pa će od jutra biti toplo.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Crveno upozorenje zbog olujnog vjetra: Visoka razina opasnosti za zdravlje i život, objavljeni savjeti za građane Ilustracija, pljusak (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Izdano crveno upozorenje, očekuju nas poplave, rušenje stabala i odroni: Kad noćas počne, kiši se ne vidi kraj

Nastavak nedjelje u središnjoj Hrvatskoj je kao stvoren za boravak na otvorenom: bit će sunčano, bez vjetra te s temperaturom od 22 do 24 stupnja.

Sunčano, često i vedro poslijepodne čeka i Slavoniju. Osim toga, i ondje će biti toplo s temperaturom iznad 20 stupnjeva.

Vrlo slično će biti i ovim zapadnim predjelima. Dakle, na sjevernom Jadranu i u gorju će prevladavati sunčano vrijeme. Temperatura će u gorskim predjelima iznositi oko 20 stupnjeva, a u Lici i na moru do 23 stupnja.

Najtoplije će biti u Dalmaciji, gdje će temperatura ponovno uglavnom prelaziti 25 stupnjeva. Također, bit će sunčano, a kako je more i dalje toplo, vjerojatno će mnogi otići na plažu.

Novi tjedan donosi nam promjenu u kopnenim dijelovima Hrvatske. Prema kraju ponedjeljka će naoblaka postupno rasti, u utorak će biti kiše, a uz osjetni pad temperature u najvišim predjelima bi mogla zalepršati i pokoja pahulja. U svakom slučaju, naglasak treba staviti na veliku promjenu po pitanju temperature jer ćemo s 20-ak u jednom danu pasti na svega 10-ak stupnjeva.

U ponedjeljak će se i na Jadranu skupljati sve više oblaka. U utorak i prvi dio srijede će biti kiše, a mogući su i obilniji pljuskovi. Već će krajem utorka će na sjevernom dijelu zapuhati bura koja će se zatim proširiti i prema jugu te pojačati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr