Obavijesti Video Pretražite Navigacija
od sunca do pljuskova

Prvih dana travnja pazite se sunca u ovim dijelovima Hrvatske, a onda nas sredinom tjedna čeka promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčano je i iznadprosječno toplo, a upravo se uz sve učestalije ovakve dane proljeće uvlači i izgurava hladni dio godine.

Moramo skrenuti pažnju na UV indeks, koji će u ponedjeljak, iako je tek prvi dan travnja, u Dalmaciji i Lici biti visok. To ne znači da već treba izbjegavati sunčeve zrake. Dapače, sunce je zdravo, jedino ako imate osjetljivi tip kože, ipak pripazite kad i koliko boravite na suncu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Novi tjedan počinjemo sunčanim vremenom. Očekuje nas pravo proljetno jutro.

U kopnenom dijelu bit će i malo manje hladno, temperatura će biti od 2 do 7 stupnjeva. Na Jadranu isto malo toplije nego dosad, osobito na jugu, gdje bi već ujutro moglo biti i 15-ak stupnjeva. No veći dio obale ipak očekuje od 8 do 12 stupnjeva. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu bura, većinom umjerena, jedino podno Velebita moguće i jaka.

I poslijepodne će biti barem djelomice sunčano. U Zagorju i Međimurju s promjenjivom naoblakom. Bit će i malo sjeveroistočnog vjetra, no zadržat će se dosta toplo, oko 20 stupnjeva.

Pretežno sunčano ostaje i u Slavoniji i Baranji. Jedino u Podravini može biti malo više oblaka. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak i prevladavat će temperatura od 20 do 23 stupnja.

Većinom vedro vrijeme očekuje i sjeverni Jadran i gorske krajeve. Poslijepodne na moru ipak mala naoblaka. Puhat će bura, ali će sredinom dana prolazno i oslabjeti. Najviša dnevna temperatura bit će između 19 i 22, a u gorju od 16 do 19 stupnjeva.

U Dalmaciji će i ponedjeljak biti vedro i prilično toplo vrijeme. Ujutro bura, kasnije će zapuhati sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Temperatura će biti od 20 do čak 24 stupnja.

Prema sredini tjedna vrijeme će se mijenjati, no u utorak još ne bi trebalo biti kiše. Naoblačit će se u drugom dijelu dana, što će zapravo biti i uvod u promjenjivje vrijeme u srijedu i četvrtak. Tad će mjestimice kišiti, no može biti i pljuskova i grmljavine, i to češće u zapadnim krajevima. Jutra sve toplija, dok će danju ili ostati podjednako toplo ili će biti tek malo svježije. Bit će ugodno i u svakom slučaju ne hladno.

Na Jadranu, posebno na sjevernom dijelu, već će u utorak biti više oblaka, no bez kiše. Kiša se očekuje u noći na srijedu. Od sredine tjedna potom može biti i pljuskova i grmljavine, a ne isključujemo niti mogućnost obilnije oborine. Zapuhat će i jugo koje će sve više jačati, u četvrtak čak i do olujne jakosti.

Dakle, ponedjeljak i eventualno utorak još sunčano, a zatim promjenjiviji nastavak tjedna, s kišom i pljuskovima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene