Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjenjivo i svježije

Vremenska prognoza: Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu nas posvuda očekuje promjenjivo i svježije vrijeme. Padat će i kiša, češće prema kraju dana kad bi, prije svega na srednjem i južnom Jadranu lokalno moglo biti i jakih, obilnih pljuskova te grmljavine.

U polju smo malo sniženog tlaka, i južnije i sjevernije od nas ciklonalni su sustavi pa će i u naše krajeve idućih dana povremeno pritjecati vlažan zrak. Pri tom će atmosfera često biti izrazito nestabilna.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Novu kišu očekujemo već u noći i tijekom jutra, ponajprije u Slavoniji, u gorju, te duž Jadrana. Vjetar će biti slab, na sjevernom Jadranu jugo, na južnom većinom umjerena bura. Temperatura u unutrašnjosti od 9 do 12, na sjevernom Jadranu od 10 do 15, a samo u Dalmaciji sutra ujutro mjestimice može biti i 17 stupnjeva.

>> Vremenska prognoza

Poslijepodne u kopneno područje nosi djelomice sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku. U središnjim krajevima tek prolazno može pasti malo kiše, dok je u Slavoniji kiša vjerojatnija ponovno krajem dana. Najviša dnevna temperatura bit će između 17 i 22 stupnja.

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku sutra će biti i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Prema kraju dana opet će biti kiše, prije svega na otvorenom moru i južnom Primorju, dok bi u gorju tad moglo biti i jačih pljuskova te grmljavine. Prema večeri će na moru naglo zapuhati umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura, između 17 i 20 stupnjeva.

Dalmaciju pak sutra očekuje promjenjivo, ali i pretežito oblačno te svježije vrijeme. Obilnijih pljuskova i grmljavine lokalno će biti navečer te u noći na četvrtak. Tijekom dana će puhati umjeren do jak levanat i jugo, a navečer će se duž obale opet širiti bura. Ovaj put jaka. Najviša dnevna temperatura i ovdje između 17 i 21 stupanj.

Vrijeme će i dalje biti promjenjivo te razmjerno svježe. Pri tom će više kiše u četvrtak pasti na istoku, u petak na zapadu, a u subotu u gorskim područjima. U četvrtak će još zapuhati i umjeren sjeverac. I na Jadranu idućih dana promjenjivo i svježije, uz čestu i obilnu kišu. Najviše kiše očekujemo u četvrtak na jugu, a u petak na sjeveru. U četvrtak će još k tome duž Jadrana puhati jaka bura te tramontana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene