Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ljeto se neće vratiti još neko vrijeme: Oblačno i prohladno bit će još nekoliko dana, a onima na moru neće biti ugodno zbog jedne stvari

Valovi, arhiva (Foto: Pixell)
Valovi, arhiva (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija +0 Valovi, arhiva (Foto: Pixell) Galerija 1/1 >>
Oblačno, vjetrovito i prohladno vrijeme s nama će ostati još do četvrtka. Najveći problem bit će bura, i to večeras i u srijedu, kad će biti i orkanskih udara. Prognozu vremena donosi Ana Bago Tomac, meteorologinja Dnevnika Nove TV.

U ponedjeljak ujutro bit će djelomice sunčano, ali dosta vjetrovito. Umjeren sjeveroistočnjak imat će jake udare i u unutrašnjosti, dok će na Jadranu puhati jaka bura koja će prema večeri jačati. Na krajnjem jugu od jutra će biti oblačnije, a moguće je i malo kiše.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Poslijepodne će s istoka pristizati sve više oblaka i u središnje krajeve, a malo kiše možda će pasti samo na sjeveru i sjeverozapadu Hrvatske. Vjetar će biti jači u sjevernim dijelovima, gdje će biti i olujnih udara.

U Slavoniji će uglavnom biti oblačnije vrijeme s povremenom slabom kišom ili pljuskovima. Ondje će također biti vjetrovit dan, uz jak sjeveroistočnjak te s povremenim olujnim udarima.

Vjetrovit dan bit će i na sjevernom Jadranu, osobito na podvelebitskom dijelu, gdje će bura navečer imati olujne udare. Bit će pretežno sunčano, a temperatura će tijekom dana iznositi oko 18 stupnjeva u gorskom dijelu i do 26 na Jadranu.

Na jugu Dalmacije tijekom dana će biti oblačnije, uz kišu i grmljavinske pljuskove. Puhat će jaka bura s olujnim udarima zbog koje će se temperature i do 28 stupnjeva činiti niže.

Najviše utjecaja bura je imala na temperaturu mora, rashladilo se, pa sada njegova temperatura iznosi oko 21 stupnja. UV indeks bit će vrlo visok u područjima sa sunčanim vremenom, a umjeren na istoku i jugu.

I sljedećih će dana u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno i vjetrovito vrijeme. Povremeno će doći do slabog pljuska, a toplije će biti od četvrtka.

Na Jadranu će sljedećih dana najveći problem predstavljati jaka do olujna bura, a mogući su i orkanski udari.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

HAK: vjetar ograničava promet

Zbog vjetra su samo za osobna vozila otvoreni: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je za ostale skupine vozila državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina - DC50 i DC27); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

U prekidu je trajektna linija Prizna - Žigljen, zbog vjetra. (B.F.M./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene