Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nakon kratkog proljeća ponovno je vrijeme za zimske jakne: Od sljedećeg tjedna snijega će biti posvuda

Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr)
Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Upozorenja Meteoalarma (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Pravi problemi uzrokovani velikim količinama kiše tek nas očekuju. Naime, na područja ugrožena visokim vodostajima rijeka u subotu ujutro padat će veće količine oborina, što će dovesti do dodatnih poteškoća na slivovima rijeka.

Meteoalarm DHMZ-a narančasto je upozorenje izdao za središnje krajeve, sjeverni Jadran, krajnji jug, Liku i Gorski kotar. U gorju će od sredine dana, uz pad temperature, kiša prelaziti u snijeg zbog čega bi tlo mogao prekriti snježni pokrivač.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

>> Trenutačne vodostaje u realnom vremenu možete pratiti putem aplikacije Hrvatskih voda

Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) Upozorenja Meteoalarma (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Subotnje jutro bit će pretežno oblačno s kišom, koja će ponegdje biti i obilnija. U unutrašnjosti će puhati umjeren, na udare i jak sjeveroistočnjak. Na sjevernom će Jadranu puhati bura, a u Dalmaciji jako i olujno jugo. Temperatura će na kopnu većinom iznositi od tri do osam, a na Jadranu između osam i 14 stupnjeva.

Tijekom dana će u središnjoj Hrvatskoj biti oblačno s kišom. Prema večeri se očekuje značajniji pad temperature, a uz njega će i kiša prelaziti u susnježicu i snijeg. Dojam hladnoće pojačavat će i vjetar sa sjevera.

I istočnije, u Slavoniji, će prevladavati slično vrijeme. Ondje će također biti pretežno oblačno s kišom, vjetrovito uz umjeren, na udare i jak sjeveroistočnjak. Sredinom dana temperatura će iznositi desetak stupnjeva, a s krajem dana će biti hladnije.

Na Jadranu će biti oblačno s kišom, u gorju će od sredine dana, uz pad temperature, kiša prelaziti u susnježicu i snijeg. Moguće je i stvaranje debljeg snježnog pokrivača. U Lici će također padati veća količine kiše. Puhat će na udare jak sjeveroistočnjak i bura.

I u Dalmaciji će biti oblačno s kišom ili pljuskovima s grmljavinom. Moguće su i veće količine padalina, a samim tim i bujične poplave, pogotovo na širem dubrovačkom području.

Ponovno je vrijeme za zimske jakne

U nedjelju će na kopnu biti oblačno uz još malo snijega. Početkom tjedna snijega će biti posvuda, a najviše ga se očekuje u gorju. Uz umjeren sjeveroistočnjak, narednih dana bit će znatno hladnije nego što je bilo tijekom petka.

I na Jadranu će idućih dana biti nestabilno, uz kišu ili pljuskove. U ponedjeljak na sjevernom dijelu može biti i malo snijega. Bura će na sjevernom dijelu biti umjerena i jaka, te će biti hladnije nego što je do sada bilo.

Dakle, nekoliko zimskih dana je pred nama. Nakon ovog proljetnog vremena, ponovno je potrebno pripremiti zimske jakne.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene