Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Ljeto će još jednom pokazati svoju ćud: Pripremite se na vrućine, a osvježenje možete naći u moru

Pred nama je nastavak vrlo toplog i vrućeg ljetnog vremena osobito prema četvrtku. Ovu će ljetnu vrućinu povremeno ublažavati kišni i grmljavinski oblaci i to prije svega u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.

Iznad naših krajeva zadržava se vrlo topao i uvjetno nestabilan zrak zbog čega ponegdje u gorskom području i na sjevernom dijelu Jadrana može doći do razvoja lokalnih nestabilnosti i oborina.

U ponedjeljak ujutro će posvuda prevladavati sunčano. Vjetar većinom slab, a najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 12 do 17, u gorju ponegdje malo niža, a na Jadranu od 18 do 23 Celzijeva stupnja.

Danju u Središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, poslijepodne i vruće s najvišom temperaturom do 32 Celzijeva stupnja.

Pretežno sunčano, a poslijepodne i vruće bit će i u istočnim predjelima.

U Gorskom području i na djelu Sjevernog Jadrana od sredine dana ponegdje su mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Posvuda i dalje vrlo toplo ili vruće - ponegdje uz umjeren jugozapadnjak i jugo.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Meteorolozi razriješili staro pitanje: Jeste li znali da se Mljet spominje i u Bibliji?

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali tko ima ključnu ulogu u rješavanju problema s klimom? Odgovor donosi meteorolog Ivan Čačić

U Dalmaciji pretežno sunčano i vruće, poslijepodne u unutrašnjosti uz malu mogućnost za kratkotrajni pljusak. Vjetar uglavnom slab.

More i dalje pruža ugodno osvježenje uz temperaturu od 22 do 26 stupnjeva, a visoki UV indeks upozorava na oprez od prekomjernog izlaganja suncu.

U unutrašnjosti u utorak djelomice sunčano, ali nestabilno. Mjestimice su, uz jači razvoj oblaka, mogući pljuskovi i grmljavina, osobito u gorju. Zatim će prevladavati sunčano i vruće, osobito prema četvrtku kad se krajem dana, najprije u zapadnim predjelima, očekuje novo naoblačenje, a zatim i oborine.

Na Jadranu pretežno ili djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka u utorak i ponovno potkraj četvrtka i to uglavnom na sjevernom dijelu gdje će mjestimice biti pljuskova i grmljavine. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, a temperatura zraka u osjetnom porastu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene