Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Doznajte hoće li nas vrijeme poslužiti tijekom produženog vikenda, kao i gdje su mogući pljuskovi

Ana Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr)
Ana Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ana Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Produženi vikend idealan je za izlete. Pročitajte hoće li nas i vrijeme poslužiti.

Približili smo se vikendu i to ne običnom, nego za mnoge produženom. Sve koji će uživati negdje na otvorenom čeka dobro vrijeme, a nakon malo ugodnijih temperatura danas, sutra i sljedećih dana opet do 28, 29. Ponegdje će ipak biti i pljuskova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Iako je nad nama u subotu anticiklona koja donosi sunčano vrijeme, dosta je i vlage plus premještanje fronte blizu nas, što će činiti atmosferu nestabilnom.

Ujutro će u svim krajevima biti sunčano uz slab vjetar i dosta visoku temperaturu - na jugu i do 17. Poslijepodne i dalje sunčano, u većini područja, ali ipak lokalno u subotu pa i prekosutra može biti kratkotrajnih grmljavinskih pljuskova - uglavnom na karlovačkom i sisačkom području.

U cijeloj unutrašnjosti ostaje toplo, od 25 do čak 29, a pljuskova na istoku može biti u Posavini.

Na sjevernom Jadranu sunčano i stabilno uz slabo jugo i jugozapadnjak, a u gorskim područjima također može biti kraćih pljuskova i grmljavine. Na južnom Jadranu sunčano, ostaje i dalje toplo - do 27 uz slab jugozapadnjak.

More se još nije baš zagrijalo na one ugodne ljetne temperature, ali za neke će, pogotovo ovih 20 stupnjeva na jugu, biti dovoljno.

Ako ćete duže boraviti na otvorenom, u subotu pa i sljedećih dana - svakako računajte na visok UV indeks.

Iako će nekoliko dana biti pretežno sunčano, i u nedjelju i u ponedjeljak u kopnenim krajevima moguć je i poneki pljusak. Ostaje toplo, a malo svježije bit će baš na prvi maj. Na Jadranu sunčano, i dalje toplo, a malo niža temperatura također u utorak.

Dugi vikend bit će posvuda uglavnom sunčan, ali u kopnenim krajevima ne posve stabilan pa računajte i na lokalne pljuskove u Karlovcu, Sisku i Posavini.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene