Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na kritike Hrvatske biskupske konferencije oko prijedloga Zakona o strateškim investicijama, reagirao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.


'Pitajte 360 tisuća građana koji nemaju posao da li žele da dalje čekaju, pitajte one tisuće koje čekaju investicije da li žele čekati opet šest mjeseci. Ja osobno mislim da trebamo pustiti Zakon, a onda o svakom pojedinačnom projektu razgovarati. Ja svaku noć idem leći s 370 tisuća ljudi koji nemaju posao i pokušavam nešto za njih napraviti. U nečemu ću uspjeti, u nečemu neću’, rekao je Vrdoljak i dodao kako se građanima mora osigurati pravo na rad i kako se treba dati šansa investicijama, a ne dizati žučne rasprave, prenosi Mediaservis.

>>
Biskupe strah rasprodaje šuma i voda: O tome trebaju odlučiti građani!

‘Taj zakon ne uzima javno dobro, taj zakon ne ruši nikakve postupke koji nisu danas definirani u drugim, postojećim projektima. Samo ih ubrzava. Za sve to bi trebalo možda dvije godine, a po ovom zakonu će trebati puno kraće za sve te postupke’, rekao je Vrdoljak istakuvši kako je takav primjer Dina Petrokemija.

‘Ako prođe Zakon o strateškim investicijama, mi bi tada platili to zemljište, stavili na poseban račun, a kada se riješe imovinsko-pravni odnosi, onda oni isplate radnicima ono što treba. Bez tog zakona mi smo sada blokirani kod plaćanja zemljišta u Dini’, naveo je primjer ministar gospodarstva.

Vezani članci Slika nije dostupna Vrdoljak poduzetnicima poslao UPITNIK s 95 pitanja - dao im dva tjedna za odgovor Slika nije dostupna Udruge: 'Ovim se zakonom otvara i put korupciji!'

>> HDZ: Šume i vode, posljednja su linija obrane hrvatskog suvereniteta

Vrdoljak je demantirao da će zakon pogodovati samo krupnom kapitalu i ulagačima a onemogućiti ulazak malih domaćih investitora na tržište. ‘150 milijuna kuna nije jedini uvjet’, kazao je. ‘To je samo načelna financijska granica u slučaju da se ne nađe inovacijski, konkurentni, izvozni interes i potencijal. Mislim da i manje stvari trebaju biti fokus razmišljanja jer se često strateški, ako dugoročno gledamo, velike stvari uvijek pokrenu s malim koracima’, izjavio je Vrdoljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju