Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitana i puštena

Vratila se vlasnica mjenjačnice koja je dužna milijunski iznos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon obavijesnog razgovora Karina Zamuda puštena je na slobodu, a glasnogovornik međimurske Policijske uprave rekao je kako su sva saznanja proslijeđena državnome odvjetništvu u Čakovcu, koje će poduzeti daljnje pravne postupke.

Vlasnica mjenjačnice iz Čakovca za kojom je bila raspisana potraga vratila se sama u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Čakovcu - 2 na sjeveru Hrvatske FOTO Objavljeni detalji nesreće: Udario u ogradu podvožnjaka, auto se raspolovio, a 55-godišnjak je poginuo na mjestu. Jednu stvar nije napravio Ilustracija dječaku obrijana glava Obrat u slučaju šišanja u Čakovcu? Iskrsnule snimke nadzornih kamera, javili su se i novi svjedoci

Jutros je u 5,30 sati prilikom ulaska u zemlju iz Slovenije, na graničnom prijelazu Banfi – Bukovje, budući da je za njom raspisana tjeralica, u policijske prostorije privedena na informativni razgovor, nakon čega je puštena.

Kako je rekao glasnogovornik međimurske Policijske uprave Krunoslav Gosarić, međimurska Policijska uprava provela je kriminalističku istragu na temelju kaznenih prijava koju je protiv nje podnijelo više građana, klijenata njezine mjenjačnice.

Kako je rekao, zbog sumnje na kriminalne radnje, protiv vlasnice primljena je 21 kaznena prijava s procijenjenom štetom oko 1,5 milijuna kuna. Klijenti iz Štrigove i drugih međimurskih mjesta, čak i iz susjedne Slovenije, posuđivali su novac mjenjačnici uz obećanu mjesečnu kamatu od deset posto. Budući da je prije desetak dana vlasnica nestala, klijenti su se za pomoć obratili policiji. Kako je danas rekla policiji, bila je u inozemstvu.

Nakon obavijesnog razgovora vlasnica mjenjačnice puštena je na slobodu, a glasnogovornik međimurske Policijske uprave rekao je kako su sva saznanja proslijeđena državnome odvjetništvu u Čakovcu, koje će poduzeti daljnje pravne postupke.

Podsjetimo, vlasnica mjenjačnice iz Štrigove kraj Čakovca prošlog je tjedna netragom nestala.

>> Vlasnica mjenjačnice prevarila klijente za milijunski iznos i nestala

Dvadesetak klijenata podigli su kaznene prijave protiv nje, optužujući je da im je ukrala novac. Terete je za milijunsku prevaru. (I.D./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene