Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova runda padalina

Vozači, oprezno: Obilan snijeg otežava promet, zatrpane brojne lokalne ceste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostvarilo se što je i najavljivano posljednjih dana i u noći s utorka na srijedu u dijelovima Hrvatske pao je novi snijeg.

Kako je i najavljeno, u noći s utorka na srijedu pao je novi snijeg.

Pročitajte i ovo Snijeg - 2 Sve veći izazov Sve je mirisalo na odličnu godinu, a onda - katastrofa: "Ovo je najgora situacija koja nam se mogla dogoditi" Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

Najviše snijega napadalo je noćas u Otočcu, 30 centimetara, u Gospiću 26 centimetara, u Crnom Lugu i Parg – Čabru po 21 centimetar, te a u Delnicama 20 centimetara snijega.

Na Plitvičkim jezerima palo je 17 centimetara snijega, u Karlovcu 12, na Sljemenu i u Bednji po 11, a u Zagrebu u Maksimiru 10 centimetara.

Zajedno sa starim snježnim oborinama, visina snijega na Zavižanu iznosi 178 centimetara, u Delnicama 86, u Crnom Lug u 80, u Parg-Čabru 75, a u Ogulinu 58 centimetara.

Najveća visina snijega u Hrvatskoj zabilježena je na Zavižanu u ožujku 1984. i iznosila je 320 centimetara.

Što nas očekuje

Srijeda će u glavnom gradu biti oblačna, povremeno sa snijegom koji će biti češći u prvom dijelu dana, a poslijepodne je moguća slaba susnježica. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a temperatura zraka kretat će se između -1 i 2 stupnja Celzijeva.

I ostatak zemlje očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno s oborinama.

Na Jadranu će padati kiša, u Dalmaciji mjestimice i obilnija uz moguću grmljavinu.

Na kopnu će većinom biti susnježice i snijega, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, osobito u gorskim krajevima. Moguća je i kiša koja se smrzava na tlu, ponajprije ujutro u gorskim predjelima i Slavoniji.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, u Dalmaciji jako i olujno jugo, poslijepodne u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak, a na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, prijepodne na udare i olujna.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između -1 i 3, u istočnim krajevima i na Jadranu uglavnom između 7 i 13 °C.

Na poseban oprez poziva se vozače kojima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti, kao i da održavaju sigurnosni razmak između vozila i da ne kreću na put bez zimske opreme.

Probleme na hrvatskim prometnicama stvaraju snijeg, mokri i skliski kolnici, kao i olujni vjetar. Na širem području Gračaca pada ledena kiša, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Obilan snijeg u Lici otežava promet

Na svim cestama kroz Liku promet teče otežano.

Na svim državnim cestama, kao i na dijelu autoceste kroz Liku, prema informacijama iz Policijske uprave ličko-senjske, na snazi su zimski uvjeti, a promet teče otežano.

Obilan snijeg zatrpao je i brojne lokalne ceste do udaljenijih naselja i podvelebitskih sela pa jutros kasni opskrba živežnim namirnicama.

Kašnjenja su bilježili i autobusi u međugradskom prometu.

Komunalci i zimska služba u Gospiću angažirali su svu raspoloživu mehanizaciju u čišćenju i odvozu snijega.

Na Plitvičkim Jezerima i na lovinačkom području visina snježnog pokrivača prelazi 60 centimetara pa se za vikend očekuje veći broj posjetitelja i skijaša na tom području.

Ukoliko se spremate na put na stranicama HAK-a prije polaska provjerite prohodnost cesta.

Sljedećih dana očekuje se smirivanje vremena, a susnježice i snijega još će biti samo u četvrtak, I dalje ostaje hladno. Na Jadranu će biti više oblaka uz povremenu kišu i umjeren sjeverozapadni vjetar. Jaka bura zapuhat će opet za vikend.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene